Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4.1
av 5

Sagan om konungens återkomst


Gondor förbereder sig för krig mot mörkrets makter och ringen färdas långsamt med Frodo mot Mordor för att om möjligt förstöras.


Originaltitel The Lord of the Rings: The Return of the King
Alternativ titel Sagan om konungens återkomst - Härskarringen
Regissör Peter Jackson
Manus Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson
Genre Action, Äventyr, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Elijah Wood, Sean Astin, Andy Serkis, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Orlando Bloom, John Rhys-Davies, Billy Boyd, Dominic Monaghan, Bernard Hill, Miranda Otto, Liv Tyler, Hugo Weaving, John Noble, David Wenham, Karl Urban, Ian Holm, Cate Blanchett
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 42559
Filmnummer 17357

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av Finnfan
Sagan om konungens återkomst är den tredje filmen i Peter Jacksons filmatisering av J.R.R Tolkiens böcker. Filmerna handlar såklart precis som böckerna om Frodo, spelad och hans resa till domeda...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av connya
Cirka Åtta år efter att Peter Jackson började arbeta med det som skulle komma att bli ett av de största projekten någonsin i filmhistorien är det dags efter två fantastiska filmer att sätta si...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av velodrom
Lagom till jul kommer nu sista delen av Peter Jacksons enorma filmatisering av Tolkiens verk. De tre filmerna har tillsammans kostat två och en halv miljard svenska kronor att spela in och intäktern...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av BeforeYouDie
Alla sagor har ett slut, så även denna. I och med Sagan om konungens återkomst så binds säcken ihop för Peter Jackson och hans filmatisering av JRR Tolkiens berättelse om Den enda Ringen. Till...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av Rollywood
Då var vi slutligen framme vid den tredje och avslutande delen av Peter Jacksons trilogi. Sagan om konungens återkomst baseras på den tredje boken av JRR Tolkien med samma namn. Detta är upplösni...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av Henkan
Så kommer då även Sagan om ringen-triologin till ända. För somliga är det en lättnad att äntligen vara av med de irriterande små trollen som präglat de senaste jularna i ett fantasy-hat-tric...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av niklasmatsson
Ärligt talat, jag vet inte var jag ska börja. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. I skrivande ögonblick, drygt en timme efter att jag har sett den förlängda versionen av Peter Jacksons ”The...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av precineadd
Alla generationer har sin tids särpräglade filmhändelse. Star Wars-filmerna i slutet av 70-talet och början av 80-talet är en, E.T är en annan. Vår tids filmhändelse lät vänta på sig under ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-19 av lybban
Så har vi äntligen kommit till slutet av resan för ringens brödraskap. Sauron förbereder sitt anfall av midgård med början i Gondor, Gandalf, Aragorn, Gimli, Legolas, Merry och Pippin förber...   Läs mer »

Skapad 2019-12-17 av Pasi
I ledning av Gandalf och Aragorn förbereder sig Gondor för krig mot mörkrets makter, och under tiden färdas Frodo, Sam och Gollum långsamt mot Mordor för att om möjligt förstöra härskarringe...   Läs mer »

Kommentarer


Ima_Tree
2023-09-01
Intressant att jag tyckte det var imponerande att Jacksson drog iland det här projektet när det begav sig, men nu när jag ser dem flera år senare så ser jag kopplingen med Jackssons tidigare verk mycket mer tydligt. Ett bevis för att personlig stil är så mycket mer värdefullt än de påkostade effekterna i sig.
sodomiten
2023-11-09
Den svagaste delen i trilogin. Ofattbart att Sarumans öde klippts bort i bio-versionen. Självklart för att kunna sälja filmen i sin helhet som kom på ut på dvd senare.
karlmats
2020-04-06
Det var över 9 år sen jag såg denna mäktiga avslutning senast. Det är om möjligt ännu maffigare än förra filmen och jag gillar nog det stora slaget här mer än i Två Tornen också. Gollum är fortsatt en höjdpunkt, den lilla filuren hade nog haft svårt att anpassa sig till vår värld, kan man t.ex. tänka sig honom klä upp sig och gå på en anställningsintervju? Nej, jag tänkte väl inte det. Men som guide uppe i bergen gör han ju ett bra jobb så länge han vill och han bär ju Frodo och Sam framåt med sitt glatta humör. Scenerna runt Mount Doom är fantastiska och i slutändan är det en helt klart värdig avslutning på den här episka sagan. Arwen hade man kunnat klippa bort dock, hon tillför inte jättemycket. Gandalf hade gärna fått mer att göra men man kan inte få allt här i livet, det vi faktiskt fick är trots allt väldigt underhållande. 4an är stark.
päronanton
2018-10-06
Jag tycker att Sagan om Ringen triologin är ett sant mästerverk och tillhör enligt min mening filmhistoriens största filmsuccéer! Nu har jag sett alla från Hobbit till Konungens återkomst! Känns sorgligt att det är över! Böckerna är också bra. Men det bästa med film och böcker och musik med för den delen, är en kan alltid återuppleva det igen och igen!
Rai
2018-01-01
Älskar dessa filmer, från början till slut!!
Applekingen
2017-02-14
Frodo och Sam delarna är bättre i den här filmen än den förra. Filmen är också mörkare och mer spännande än de andra två filmerna vilket gör den bättre än både 1:an och 2:an. Slutet däremot är bland av de tråkigaste jag sett någonsin.
Dele
2017-01-03
Ett imponerande svulstigt verk som underhåller, men också är väldigt enkelspårigt och klyschigt, och inte direkt intressant.
Xtro
2015-06-28
Sagan om Konungens Återkomst är den bästa boken i trilogin men den sämsta filmen. Allra värst är nog diskmedlet som gör slut på orch-armén och på samma gång dramatiken i den sista striden. Stark trea.
Krille80
2014-10-28
Vilka fantastiska scener, vilka otroliga specialeffekter. Man tror inte det är sant och jag tackar mig själv för att jag äger alla tre filmerna i extendversioner. Jag känner mig väldigt nöjd och inte det minsta sorgsen över att det var sista delen. Jag känner tacksamhet.
mathistad
2014-09-27
Bra
Visa äldre kommentarer »