Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4.2
av 5

Sagan om ringen - härskarringen


I den första delen av berättelsen får den unge hoben Frodo Bagger ärva en ring av sin släkting Bilbo. Men det är inte vilken ring som helst - det är Den enda ringen, och den ger fullständig makt åt bäraren. Det är därför Sauron, herren av Mordor, vill komma åt den för att med dess hjälp kunna styra över hela Midgård och göra invånarna till sina slavar. Tillsammans med en skara trogna vänner - Brödraskapet bestående av hober, människor, en trollkarl, en dvärg och en alv - måste Frodo föra Ringen genom Midgård till Domedagsberget där den en gång smiddes och förstöra den för alltid...


Originaltitel The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
Alternativ titel Härskarringen
Regissör Peter Jackson
Manus Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson
Genre 2000-tal, Action, Fantasy, Äventyr
Skådespelare Elijah Wood, Sean Astin, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Orlando Bloom, John Rhys-Davies, Sean Bean, Billy Boyd, Dominic Monaghan, Ian Holm, Christopher Lee, Hugo Weaving, Liv Tyler, Cate Blanchett, Marton Csokas, Craig Parker, Andy Serkis, Sala Baker
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 50045
Filmnummer 3853

Recensioner

Skapad 2019-12-09 av BeforeYouDie
Det började med att De stora ringarna smiddes. Tre gavs till Alverna, sju till Dvärgfurstarna, och nio gavs till Människorna. Men de blev alla förådda, eftersom ännu en ring tillverkades. I Dome...   Läs mer »

Skapad 2019-12-07 av Shangria
Sagan om ringen är filmen som är baserad på världens mest lästa bok näst efter bibeln. För er som varken läst boken eller har sett filmen så kan handlingen bli svårförstådd när man läser...   Läs mer »

Skapad 2019-12-05 av connya
Jag fördömde hela projektet. I månader var jag övetygad om att filmatiseringen av Sagan om Ringen inte skulle bli mycket mer än ett fiasko. Inte ens när den välcastade skådespelarensémblen b...   Läs mer »

Skapad 2019-12-04 av dc11ab
Detta är en av få filmer som lyckas infria förväntningar från originaltexten, i detta fall boken \"Sagan om Ringen\" av JRR Tolkien. Vi får följa med på ett episk fantasyäventyr i en värld ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-04 av MsMaruca
Ett äventyr bland alver och dvärgar, bland människor och orcher. Ett äventyr som handlar om ondska och godhet, ett äventyr som cirkulerar kring ett föremål. Ringen. När Tolkien skrev Trilogin ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-17 av alexandero
Splatterfilmsregissören Peter Jackson (Bad Taste, Braindead m fl) har nu tagit ett långt steg i filmvärlden. Och filmatiserat en av världens största böcker nämligen trilogin om Härsskarringen....   Läs mer »

Skapad 2019-11-17 av Rollywood
Baserat på en storslagen roman, filmad med engagerade skådespelare och en budget på 300 miljoner dollar är detta en av tidernas största filmer och inte bara inom fantasygenren. Detta är den för...   Läs mer »

Skapad 2019-11-14 av
Lord of the Rings(LotR), denna episka trilogi. Då den är älskad av så många har en filmatiserad version av boken ett stort kommersiellt värde, vilket nu slutligen manifesterats i Peter Jacksons ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-14 av cineasten89
En storslagen film baserat på ett mästerverk är ett enda ord man egentligen kan säga om filmen. Men naturligtvis finns det även mycket mera att säga om Sagan om ringen. Specialeffekterna är st...   Läs mer »

Skapad 2019-11-13 av Nebur
Jag kommer ihåg när jag själv för första gången kastades in i Midgård och tillsammans med skäggiga trollkarlar och hober fick följa med från början i ett av historiens största litterära m...   Läs mer »

Kommentarer

Pi-R
2019-01-21
(extended cut) jag tillhör inte skaran verkliga Tolkiennördar, men har inga problem med att förstå Härskarringens storhet. Filmatiseringrn är också minst sagt ett mastodontprojekt, och även om jag inte går igång på alla cylindrar så är filmtrilogin ett imponerande stycke filmkonst. Vad gäller första filmen, så är det framför allt musiken som är den stora behållningen för min del... det dröjer VÄLDIGT länge innan filmen fårupp farten, och även om inledningen är både snygg och stundtals smårolig, så tappar jag fokus... Alvscenerna är också i gäspigaste laget. Men produktionsvärdet är högt och engagemanget ökar mot slutet, så en fyra blir det ju
päronanton
2018-10-04
Mästerverk!!!
illbejane
2018-02-12
Gotta represent oss som inte älskar Sagan om ringen. Tråkigt.
Rai
2018-01-01
Älskar dessa filmer, från början till slut!!
Stan
2017-02-25
tar ju två timmar innan filmen börjar...
Applekingen
2017-02-14
Första timmen är usel för det händer ingenting då. Sen blir den ganska bra men den är sämst av de tre filmerna.
RustyFilm
2016-12-10
Med tung marknadsföring kan man åstadkomma mycket. Det här var det mest upplåsta jag sett på länge.
Stygga-Vargen
2016-10-29
Väldigt bra, spännande och välgjord film med bra skådespelare.
Dele
2016-09-25
Ett imponerande svulstigt verk som underhåller, men också är väldigt enkelspårigt och klyschigt, samt inte särdeles intressant.
deswhip
2016-08-12
Jag tycker Peter Jackson hafsade genom de här filmerna, den här kommentaren gäller hela trilogin, han har faktiskt varit slarvig! När han tar sig an den här otroliga utmaningen MÅSTE han också göra något riktigt riktigt bra av den. Storyn är ju superbra, men det är inte hans förtjänst, filmen är endast hyggligt välgjord men den borde vara ett mästerverk, filmen borde vara storslagen men den blir mest svulstig. Sen det värsta av allt karaktärerna har inte fått något utrymme, de är platta och skådespeleriet teatraliskt. Peter Jackson lyckas alltså inte (uppgiften var iofs också mycket mycket svår) och han borde ta mig fan skämmas!