Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.5
av 5

Sahara


I sin jakt på en skatt vid floden Niger hamnar Dirk Pitt mitt i en komplott då han räddar livet på en ung vacker forskare. Hon håller på att undersöka ursprunget till ett mystiskt virus som sprider sig över Västafrika och driver de drabbade till vansinne innan de dör en plågsam död. Pitt måste nu finna källan till viruset för att förhindra en världskatastrof. Spåren leder Pitt till högt uppsatta män som är villiga att göra allt för att hindra honom.


Originaltitel Sahara
Regissör Breck Eisner
Manus James V Hart, John C Richards, Thomas Dean Donnelly, Joshua Oppenheimer (I)
Genre Komedi, Action, Thriller, Äventyr, 2000-tal
Skådespelare Matthew McConaughey, Steve Zahn, Penélope Cruz, William H Macy, Rainn Wilson, Delroy Lindo, Lambert Wilson, Lennie James, Robert Cavanah, Jude Akuwudike, Rakie Ayola, Patrick Malahide, Daniel Lobé, Clint Dyer, Glynn Turman, Paulin Fodouop, Billy Seymour
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4247
Filmnummer 22029

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2021-10-05
Rätt underhållande...
Starkbröl
2018-07-30
Sjukt over the top grabbaction precis som Clive Cusslers böcker, funkar dock inte riktigt lika bra i filmform tyvärr. Underhållande film ändå faktiskt även om känslan är som Roger Moores Bond-filmer. Hjälte-skådisarna gör bra ifrån sig, skurkarna är mer av plattityder.
Grillo
2017-12-26
Vet inte varför jag inte gillade den. Bra actionscener och en hyfsad story men på det stora hela glimmade den aldrig upp. Jag brydde mig aldrig...
niebaotan
2016-09-13
Underskattad! Hjärndött givetvis men oväntat underhållande äventyr med sköna skådisar. Klar 3a
Krille80
2014-11-12
Jag hade väntat mig endast en lättsam, ytlig och actionfylld film men möttes av ett miljökatastroftema och ett engagerade Afrika-perspektiv som känns helt rätt. I kombination med nedtonat våld, och en för sådana här rullar ovanligt inspirerad dialog, blir helhetsintrycket väldigt positivt. Steve Zahn var också ovanligt nedtonad. Underhållande! 3+
marleey
2014-10-30
Fartfyllt äventyr med små Indiana Jones vibbar. Matthew McConaughey har gjort en del äventyrsfilmer nu med Indiana Jones vibbar. Tänker framförallt på Fool's Gold och denna som skulle kunna höra ihop, men det gör dem alltså inte. Sahara är en helt okej äventyrsrulle, men tyvärr inte mycket mer. Precis som Fool's Gold när jag tänker efter.. Actionscenerna är helt okej, men storyn är rätt tunn. Hade gärna velat se mer fokus på skattletandet istället för massa sidospår om krigsherrar och mystiska sjukdomar. Steve Zahn är inte någon rolig sidekick heller. Dem rappa och roliga kommentarerna finns inte där som en sidekick i denna typ av film borde ha. Matthew McConaughey må vara charmig, men han passar inte riktigt som hjälte i en äventyrsfilm. Till och med musik valet i filmen känns dåligt. Det mest minnesvärda med Sahara är McConaugheys coola och smått fantastiska karaktärsnamn. Dirk Pitt. Ett av dem bästa namn jag någonsin har hört.
ToddDowney
2014-09-18
Underhållande och godkänd. Inte mer.
GinNTonic
2014-07-16
Synd att de tre charmiga huvudrollsinnehavarna blir totalt bortslösade i denna äventyrsfilm som innehåller på tok för lite äventyr. Actionscenerna är flaxiga och handlingen är en urtråkig pk-historia utan finess och logik. Jag misstänker att de få replikerna som faktiskt var roliga improviserades fram av Steve Zahn.
eandersson
2013-09-06
Mer äventyr och lite mindre action, tack. En halvtaskigt utförd film med en del kända och halvduktiga skådisar, fick mig ett par skratt igenom filmens gång så det var inte allt för mycket slöseri på tid. Det är en varken bra eller dålig rulle helt enkelt.
viktordylan
2013-06-10
En etta i betyg är egentligen för högt. Förstår faktiskt inte varför jag såg klart skiten eller ens började för den delen. Ringer gigantiska varningsklockor när Mathew McConaughey har huvudroll... Gillar du extremt ologiska filmer och klyschor staplade på varandra är det här filmen för dig. Att Macy ställde upp på det här är för mig ett under. VARNING!! SE INTE DEN!!!
Visa äldre kommentarer »