Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.9
av 5

Samuraj Killer


En torped blir under ett uppdrag sedd av en kvinnlig barpianist. Vid polisens vittneskonfrontation väljer dock pianisten att inte peka ut mördaren trots att hon vet vem det var.


Originaltitel Le samouraï
Alternativ titel The Godson, Le Samurai, The Samurai
Regissör Jean-Pierre Melville
Manus Jean-Pierre Melville, Georges Pellegrin
Genre 60-tal, Kriminalare, Thriller, Drama
Skådespelare Alain Delon, Nathalie Delon, François Périer, Cathy Rosier, Roger Fradet
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 939
Filmnummer 8118

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


hsimpson
2022-01-19
Fulaste "svenska" titeln någonsin. Filmen är fantastisk! Skön stämning. Älskar att den fokuserar på en hit och en utredning, under en begränsad tid, och inte flaxar hit och dit. Melville är som vanligt fruktansvärt stilsäker och cool.
STHRUDTS
2020-04-22
Snyggt men småfånigt om svårmodig yrkesmördare. Karaktärerna går helt enkelt inte att tro på.
Björkman
2018-12-03
Skönt deprimerande miljöer, riktigt fint foto och prima skådespeleri av huvudrollsinnehavaren. Jag saknar dock en hel del nerv som ofta uteblir, eller rättare sagt det blir ojämn nerv och mynnar inte ut i så mycket som jag hoppas på flera gånger. Det känns som man kunde gjort än mer på sina ställen. Men inget snack om att det är en skön film. Rejält stark trea.
stgurgel
2018-08-25
Tät, tystlåten och cool
apfigur
2016-07-23
Älskar filmer som har allt.
Barneyk
2016-02-13
Om jag tänker illvilligt är det lätt att hitta mycket som inte håller, det är mycket som är långt ifrån så smart som det vill framstå och det håller inte alls om man tänker på det. Men det är inte så jag ser filmen, det är en stämning och en stil som bär filmen, inte smarthet. Det är en speciell stämning och spänning som ligger tätt filmen igenom och det håller lätt till en fyra, om än inte fullt så stark som jag hoppats.
SmithAndWesson
2015-08-19
En film jag har velat se hur länge som helst men tyvärr har det inte blivit av.
Krille80
2015-01-11
Med sin väldigt avskalade stil i form av sparsam dialog och franskt 60-tal så tar det en stund för mig att komma in rätt stämning. Därefter inser jag att man får en riktigt härlig kriminalare/film-noir och det är dessutom riktigt bra, spännande och sevärt. Vid en andra titt är jag övertygad om att mitt betyg kommer öka.
Ful_fisk
2014-12-08
Det känns helt stört att det dröjde såhär länge innan jag faktiskt såg Jean-Pierre Melvilles mest klassiska film. Men inte fan blev man besviken! Grymt bra film med utsökt stilrenhet, lysande känsla och en melankolisk stillsamhet. Skuggornas armé är fortfarande Melvilles definitiva mästerverk, men den här är också grymt bra.
Bambini
2014-07-31
Välgjorda spänningsscener, både upptakt och polisjakt. Tyvärr håller förhörsscenerna tillbaka filmen rejält. Tur att Jef är tystlåten för manuset är riktigt svajigt. Scenen där han tar emot första pistolen är ren filmmagi.
Visa äldre kommentarer »