Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.5
av 5

Sandor slash Ida


Ida bor i Stockholm, Sandor bor i Göteborg. Ida hänger med kompisgäng på stan och går på fester, men saknar något. Sandor undviker dagligen konfrontationer i skolan, dansar balett på fritiden och saknar någon att prata med. Två totalt olika tonåringar, som mot alla odds träffas och blir ett stöd för varandra i sin ensamma och förvirrade tillvaro.


Originaltitel Sandor slash Ida
Alternativ titel Sandor/Slash/Ida
Regissör Henrik Georgsson
Manus Sara Kadefors
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Andrej Lunusjkin, Aliette Opheim, Matilda Ragnerstam, Camilla Fernandez, Lia Boysen, Daniel Larsson, Rebecca Scheja, Adam Lundgren, André Lidholm, Platte Hald, Svetlana Rodina Ljungkvist, Oscar Rydelius, Anne Lundin, Rickard Roxvall, Sara Zancotti
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5436
Filmnummer 27352

Recensioner

Skapad 2019-12-13 av joker
Har nån läst boken? I så fall skulle jag tro att man blir grovt besviken på filmen. Jag har inte läst boken och skriver utifrån filmen som jag sett. Filmen är ett ungdomsdrama med ungdomar i ...   Läs mer »

Kommentarer


Körsbär
2018-05-31
Det fanns delar jag starkt ogillade, mestadels pga bristande logik. Sådant kan driva mig till vansinne. Vad hände exempelvis med hans vän ifrån början av filmen? Bara en sån sak. Men men. Det är känslan, av att återuppleva dom jobbiga dagarna ur tonåren som dom fångar bra i denna film. (Nej ingen perfekt mening men klockan är mycket så orka). En helt okej film, trots bristande logik...alltför många gånger
FabianBom
2017-10-16
opheims debut film, en rörig historia, som gör man blir irriterad på rollfigurerna,
Rai
2017-09-29
Fånig tråkig ungdomsfilm med stela skådisar som följer ett konstigt manus..
Stygga-Vargen
2016-09-10
Jag är kille och identifierar mig mer med Ida än med Sandor - mycket på grund av att Sandor inte påminner om nån jag kände under tonåren. Helt okej film annars.
larsen1976
2016-03-31
Tycker denna film är riktigt bra. Har velat se den länge och nu fick jag äntligen se den. Den levde upp till mina förväntningar och igenkänningsfaktorn var hög. Jag kan precis förstå hur Sandor kände sig....
AlbinWesley
2015-10-28
Svensk mästerskap i att överreagera! Men det är inte särskilt överspelat i alla fall, så irrationaliteten får väl gå. Kan ju inte kalla den särskilt bra, men inte alls så illa som jag förväntade mig att det kunde tänkas vara. Och indiepopen är i vanlig ordning det bästa i en svensk ungdomsfilm.
LacombeLucien
2015-04-26
Uh.
RadioSaga
2013-06-05
Den är smått nära en fyra men når inte enda fram. Minns så väl när jag läste boken i högstadiet och inte kunde lägga ifrån mig den en endaste minut utan att få abstinens. Ville veta vad som skulle hända Sandor i nästa kapitel, skulle Ida svara.. Den stämningen saknades på något vis i filmen. Men de har lyckats leverera en bra ungdomsfilm. Som Fucking Åmål så tar den upp viktiga moraliska frågor, en syn på samhället, hur kan vi hjälpa och en inblick en hel del ungdomars liv runt om i världen. Sevärd film, läsvärd bok!
linn-97
2012-12-05
väldigt bra ungdomsfilm! den får en att öppna ögonen för hur samhället egentligen är..
Xenox
2012-07-25
En bra ungdomsfilm.
Visa äldre kommentarer »