Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Karate Kid - Sanningens ögonblick


Daniel flyttar till en ny stad och blir genast trakasserad av den f.d. pojkvännen till den tjej han är intresserad av. Daniel bestämmer sig för att börja träna karate och av en händelse är Miyagi, vicevärden i hans hyreshus, en gammal karate-mästare. Miyagi tar sig an Daniel och lär honom att karate handlar om mer än att slåss och under träningen växer en stark vänskap fram mellan de båda. Så närmar sig en stor karatetävling och Daniel ser en chans att ge igen på sina mobbare.


Originaltitel The Karate Kid
Regissör John G Avildsen
Manus Robert Mark Kamen
Genre Drama, Familjefilm, Action, 80-tal
Skådespelare Ralph Macchio, Pat Morita, Elisabeth Shue, Martin Kove, Randee Heller, William Zabka, Ron Thomas, Rob Garrison, Chad McQueen, Tony O'Dell, Israel Juarbe, William Bassett, Larry B Scott, Juli Fields, Dana Andersen, Tom Fridley, Pat E Johnson, Frank Burt Avalon, Jeff Fishman, Ken Daly
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 8423
Filmnummer 4384

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av Luvi
Filmen Karate Kid av John G. Avdilsen gjordes 1984 och blev en dunderhit. men vad ska man säga. Både älskad och hatad runt om i världen. Filmen fick 2 uppföljare, en \"spin-off\" och en tecknad s...   Läs mer »

Skapad 2019-10-26 av Anonym
Det bara kryllar av det glada 80-talet i denna underbara nästan kultiga film från det gyllene året 1984. Det räcker ju med att man lyssnar på \"Cruel Summer\" och man kommer och tänka på just 8...   Läs mer »

Skapad 2019-10-26 av m86
1984, året då många trodde att en komet skulle krossa Jorden, året då Sverige vann Eurovision Song Contest med Herrey's och \"Diggi-Loo, Diggi-Ley\" och året då rocksångerskan Avril Lavigne f...   Läs mer »

Kommentarer


hsimpson
2020-09-17
Riktigt B, och maken till förutsägbar film är väl svår att hitta, men nog är den lite underhållande. Mycket svag trea.
labi
2017-12-22
Bäst av de tre. Rätt fånig, men charmig. Tänk att Pat Morita blev Oscarsdominerad för mr Miyagi. Välförtjänt!
yrkeschaufföre
2017-09-30
Jag är väldigt säker på att jag sett den tidigare i år, men här står det visst 2012, visst måste jag ha sett den sen dess, en klassiker som funkar att se om.

2017-06-28
Får en 4 p g a nostalgi. Den er jo ikke så troverdig, men sjarm i masser har den.
widez
2017-03-12
Klassiker!
wasteoftime
2017-03-01
Vad kan man egentligen säga om Karate Kid som inte redan är sagt egentligen? Inte mycket, tror jag. Det är, i många facetter och delar en bra film, men den otroliga ostigheten och helyllekänslan den ska tränga ner i halsen på en, gör det svårt för mig att helt acceptera det. Antagligen mycket enklare om man är ung, vilket det ju också var för mig när jag var liten och såg denna. Vad som är slående uppenbart är ju hur skådespelarna är så långt över den ålder de spelar. Men, visst, dåligt är det ju inte, om än lite väl överdådigt, framförallt mot slutet. 0,2 på SH-skalan.
Stygga-Vargen
2016-10-20
Klassiker! En av 80-talets bästa filmer! Snudd på mästerverk, faktiskt.
Kayuzuzu
2016-10-12
Underhållande och uppfyller kultstatusen. Ovanligt feministisk. Fånig på ett sött sätt.

2016-04-16
Nu har jag så sett om Karate Kid och kan således ge ett nyktert betyg. För mig är det mycket nostalgi, vilket är ett plus i filmsammanhang. Det som är värt att säga är också att Pat Morita är riktigt bra som Mr Miyagi. Otroligt bra. Filmen som sådan är en klassisk underdog-historia med 80-talets glättiga charm och oförklarligt elaka antagonister. Filmen hade dock mått bra av att i alla fall någon, utöver Johnnys motståndare i semin, hade kunnat karate på riktigt. Särskilt urusle, men charmige, Daniel San.
jonassjohnson
2016-02-21
I ert vetlösa hat
Visa äldre kommentarer »