Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.3
av 5

Satans borg


Nazister skickas till Rumänien för att vakta ett mystiskt fort. En av vakterna släpper av misstag loss okända krafter som fångats i fortet...


Originaltitel The Keep
Regissör Michael Mann
Manus Michael Mann
Genre Drama, Skräck, Fantasy, 80-tal
Skådespelare Gabriel Byrne, Scott Glenn, Ian McKellen, Alberta Watson, Robert Prosky, Jürgen Prochnow, William Morgan Sheppard, Royston Tickner, Michael Carter, Phillip Joseph, John Vine, Jona Jones, Bruce Payne
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 274
Filmnummer 8955

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


sven_usling
2021-08-20
Alldeles för rörigt. Manns originalversion på 3½ timme hade nog varit väldigt intressant.
Robkiller
2019-02-07
Smått underhållande, men väldigt segt och riktigt usel musik.
distinkt
2018-04-18
klart charmig men hur man hänger med utan att ha läst förlagan är svårt att förstå
Raimo_1985
2017-09-02
Otroligt bra, stämningsfullt, Michael Mannskt. Skithäftigt monster/elaking med lysande ögon och mun. Utsökt skådespeleri.
jonbo
2017-07-26
Väldigt mycket stämning, väldigt lite annat.
Galivan
2017-02-08
Hade inte väntat mig en sån originell upplevelse. Speciell stämning, intressant miljö, originella effekter, speciell musik av TD. Den tekniska kvalitén var inte jättebra i den version jag såg, vet inte om originalet har de svagheterna. Intressant att skådespernas tal är väldigt dynamiskt, många repliker sägs väldigt lågmält medan andra är höga, och vanligtvis brukar det mixas till en jämn nivå men här är det extremt dynamiskt vilket jag kan uppskatta, det blir en levande känsla, även om man fick höja och sänka ljudet stundtals. Bra skådespeleri, speciellt Ian McKellen och Jürgen Prochnow. Har inte läst boken, F. Paul Wilson som skrev den gillade inte filmen tydligen.
Grillo
2016-10-05
Grym 80-talsstämning och helt rätt gud/satan-känsla som jag inte helt kan peka på. Något förvirrande handling och inte helt trovärdigt 40-tal drar väl ner något. Sånt här gillar jag skarpt dock.
NekkruEvul
2015-11-04
inte jämn alls, men höga highs iaf! räcker för att göra mig glad även om det var väldigt mycket potential som kastades bort (av producenterna?)
JoeL431
2014-02-10
Egentligen helt fantastisk idé detta, mycket bra rent filosofiskt skruvat. Men filmen höll inte måttet överlag, för en Mann-rulle.
claudiomarino
2014-01-03
Vackert foto, bra skådespelarinsatser och fantastisk musik. Som vanligt med Mann mao. men dessvärre lämnar den en hel del att önska i övrigt.
Visa äldre kommentarer »