2.5

Saw X

En sjuk och desperat John Kramer reser till Mexico för en riskabel och experimentell medicinsk procedur i hopp om ett mirakelbotemedel mot hans cancer. Han upptäcker dock att det hela är en bluff och ser till att bedragarna blir offer för Jigsaws nya spel.

2024-11-30
Lite annorlunda känsla från start även om man snabbt känner igen sig efter många år av Saw och alla uppföljare. Godkänt i alla avseenden utan att sticka ut och den har åtm gott om blodiga fällor.
dudson
2024-11-19
JigsaW verkar aldrig vilja dö. Tyckte denna SaW var riktigt bra och träffsäker. En del gory/trevliga självmords-fällor bjöds det allt på#). Sen att Kramer planerade allt i minsta detalj mot slutet är fan street-cred värde!/Problemet kan tyckas att alla dessa typer som Kramer ska ta av daga är 99% idioter och psykopater som man bryr sig nada om. Men väl det I guess.
LavaLi
2024-10-30
Bästa Saw-filmen på länge enligt en enig kritiker-kår lockar till titt. De någorlunda fina omdömena kommer dock snabbt på skam. Konstant smetig, smörig, överdramatiserande filmmusik även om ljudbilden är maffig. Handlingen är endimensionell, enkelspårig och ointressant. Filmen är en orgie i tristess, blödighet, patetiska resonemang, humorlöshet, effektsökeri och kladd. Filmen är totalt befriad från spänning, vibb och magi. En genuint smaklös upplevelse. Skådespeleriet är så rasande dåligt att man tar sig för pannan. Tobin Bell är mest det han i verkligheten är – en äldre man som bara är gammal och statisk. Emellertid otrolig bild på Amazon (4k). Ljudbilden är maffig men ljudet från centerhögtalaren imponerar inte – för återhållsamt och detaljlöst. Hur f*n kan en sådan här dåligt film få en så fin kostym? Outhärdligt usel. Betyget är generöst. En intressant reflektion är att en del äldre usla B-skräckisar, från säg 70-talet, kan besitta en charmig ostighet vilken skapats över tid. I usla skräckisar från 20-talet finns ingen charmig ostighet utan bara uselhet i lyx-förpackning.
Adeoo
2024-09-06
Jag skulle säga att detta är den bästa Saw-filmen sen originalet. Vad jag framförallt gillar med denna är att John Kramer är huvudpersonen och att man lär känna honom och hur han fungerar mer på djupet.
djonipony
2024-03-19
Alldeles för lång, men även om den kapats en halvtimme är det inte mycket mer än tortyr av personer man inte bryr sig om. Måste sluta ge de här uppföljarna chansen.
Hanness
2024-01-21
Godkänd men inte mer än så.
Anoxia
2023-10-26
Lita inte på det orimligt höga imbd-betyget (6.8 i nuläget). Filmen är långtråkig och känns billig. Dessutom lite sjukt hur det är upplagt som att man ska sympatisera för en massmördare, vilket man såklart inte gör. Helt onödigt att se den här filmen, "fällorna" är inte heller speciellt många eller intressanta.
Engravadlax
2023-10-26
Snäppet bättre produktionsvärden än tidigare Sawfilmer, men annars är det samma film för 10:e gången i ordningen. Inga riktiga överraskningar, bortsett från att manus blir rejält långsökt ibland. Ettan hade iaf en ball twist.
Denise-87
2023-10-24
Helvete vad dålig filmen var!! En sån besvikelse
Amx
2023-10-23
Inget för mig. Orkar inte med allt skrik och alla dumma saker som folk säger och gör i denna filmen.