Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Schakalen


Schakalen är världens mest fruktade och beryktade mördare med uppdrag att döda en hög amerikansk regeringstjänsteman. Declan Mulqueen, en fängslad IRA-terrorist, är den enda som kan stoppa honom. Vice FBI-chefen tar därför ett stort ansvar och risk när han beslutar att släppa en brottsling för att stoppa en annan.


Originaltitel The Jackal
Regissör Michael Caton-Jones
Manus Chuck Pfarrer
Genre Action, Kriminalare, Thriller, Äventyr, 90-tal
Skådespelare Bruce Willis, Richard Gere, Sidney Poitier, Jack Black, Tess Harper, Leslie Phillips, Diane Venora, David Hayman, Stephen Spinella, Mathilda May, Walt MacPherson, J K Simmons, Sophie Okonedo, Richard Lineback, John Cunningham, Steve Bassett
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 9067
Filmnummer 487

Recensioner

Skapad 2019-12-05 av Rollywood
Det finns en man i den undre världen. En yrkesmördare som lever som ett spöke. FBI och CIA har bara teorier om hans existens och bara ett fåtal högt uppsatta kriminella känner till sanningen om ...   Läs mer »

Kommentarer


Engravadlax
2022-06-21
Nog det närmaste till en kinematisk förlaga till Hitmanspelen som går att finna--utseendet, musiken, Jackalens arbetssätt--och till skillnad från spelens filmatiseringar faktiskt går den här faktiskt att se.
Zebulonm
2021-10-09
Helt okey, men inte i närheten av originalet från 1973.....
sodomiten
2021-01-29
Det börjar intressant, men filmen tappar mot slutet. Snudd på en etta.
StureStenhög
2020-06-29
Inte helt utan underhållningsvärde, det är ju en gammal 90-tals-rulle trots allt, men det är ändå ett ganska bedrövligt manus i botten. Grundproblemet är att filmen hela tiden underminerar sin egen premiss. Hela poängen är ju att Schakalen ska vara en mytomspunnen figur som är osannolikt skicklig på sitt jobb och så överjävligt bra på att dölja sin identitet att få ens vet om ifall han verkligen existerar. Men det är ju inte den karaktär vi får se i filmen. Vi får se glimtar av att han är smart, och det är väl då filmen är som bäst, men till största delen kör han bara och hoppas på det bästa. Den här killen borde helt tydligt ha åkt fast för längesen. Där försvinner också hela lockelsen med en sådan karaktär. Kvar blir en halvtaskig actionrulle i mängden
GrandMaster_E
2020-04-12
Schysst action/thriller. Bruce Willis är iskall i många lustiga frisyrer medans Gere är rätt svag som irländare med skiftande dialekt. Bra biroller, starkt produktionsvärde och högt tempo räcker dock långt.
Albion
2018-11-24
Att kalla denna för Schakalen känns som ett sorts plagiat som inte håller måttet. En högst genomsnittlig action som jag inte når några högre höjder. Godkänd får bli mitt omdöme. En stark 2;a i slutbetyg
Muhammed
2018-11-24
Sån skitfilm. Man borde akta sej när det är star-night. En stjärna i skiten räcker.
ToddDowney
2018-04-11
En av de bättre Thriller filmerna från sent 90-tal. En spännande berg o dal bana som gör de mesta utav storyn om en yrkesmördare som ska utföra ett högprofiljobb åt ryska maffian. Både Willis och Gere får visa upp sina talanger och under filmens gång så sitter man på helspänn. Filmen i sig är väldigt standard men just för Willis och Gere så funkar de och blir spännande.
92axha10
2017-10-07
Helt okej thriller. Lite för lång och utdragen men annars helt okej.
Krille80
2014-11-04
Det här är en förutsägbar film om Schakalen som får i uppdrag av ryska maffian att mörda en mycket betydelsefull person i Amerika. Handlingen är medioker och snarlik I SKOTTLINJEN, skådespelarna gör inte mer än sitt jobb, trots många kända ansikten.
Visa äldre kommentarer »