Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.4
av 5

Scream


Casey väntar på sin pojkvän Steve, som hon under kvällen ska se en skräckfilm tillsammans med. Precis när Casey ska börja poppa popcorn ringer telefonen. Det är inte Steve...


Originaltitel Scream
Regissör Wes Craven
Manus Kevin Williamson
Genre Kriminalare, Thriller, Skräck, Mysterium, 90-tal
Skådespelare Neve Campbell, David Arquette, Courteney Cox, Skeet Ulrich, Rose McGowan, Matthew Lillard, Jamie Kennedy, Drew Barrymore, W Earl Brown, Henry Winkler, Joseph Whipp, Lawrence Hecht, David Booth, Liev Schreiber, Frances Lee McCain, Roger Jackson (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 60317
Filmnummer 33

Recensioner

Skapad 2019-12-05 av Rollywood
Den oskuldsfulla flickan Sidney (Neve Campbell) lever ett lugnt men aningen deprimerat liv i den lilla staden Woodsboro sedan dess att hennes mamma våldtagits och mördats av den numera dödsdömde f...   Läs mer »

Skapad 2019-12-05 av FreddyKrueger
Scream är en av de sämsta rysare som gjorts enligt mig och alla andra inbitna skräck fans. Kan man ens kalla det för rysare eller skräck, det är mer thriller/rysare. Det är bara nybörjare och ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-16 av Stygga-Vargen
År 1996 kom den första Scream-filmen men här i Sverige gick den upp på biograferna i augusti året därpå, och jag var 9 år när denna film släpptes i Sverige. Då hade jag inte sett en enda sk...   Läs mer »

Kommentarer


Dream
2023-09-01
En klassisk fylle skräck slasher, dem flesta innan "social media" kom till världen hängde typ så här på hemma fester back in the day, precis som på den här festen innan Scream mördaren härjar loss i filmen. Vilken beskriver samtiden rätt bra och är en anledning till varför Scream blev så populärt.
dlu
2022-04-18
Den var helt revolutionerande när den kom på 90-talet: Prata om skräckfilmer i en skräckfilm, helt crazy! 25 år senare: mindre självrefererande och mer inälvor än jag mindes. Och fler skämt. Och att Edvard Munch borde fått mer cred.
OffTheGround
2020-10-26
Osar 90-tal. Det är ändå ett plus, trots att det också ger mig vissa rysningar (av fel typ).
karlmats
2020-09-15
En fantastiskt välgjord film. Jag hade inte sett Scream sen innan millennieskiftet men minnet av den var bra. Det har dock inte hindrat mig från att sänka filmer från ungdomens tid rejält förut så lite nervös var jag ändå när filmen började. Det visade sig dock vara en helt ogrundad farhåga, redan från öppningsscenen är jag fast och från början till slut visar Craven och Williamson att de har stenkoll på vad de håller på med. Skräckgenren dekonstrueras fullständigt och alla inblandade skådisar gör ett bra jobb, t.o.m. Matthew Lillard som annars brukar vara bra störig. Genomslaget på kommande genrefilmer var monumentalt och screammasken i sig blev så ikonisk att den kändes igen direkt trots att det var över 20 år sen jag såg filmen. Det blir en höjning till en 4a, en av de bästa skräckfilmer jag sett.
C12
2018-04-21
Fredagen den 13e, del 147. Nu i ett villaområde.
Krissla
2018-02-03
Bra story, tempo, spännande, intressant, välspelad, lagom mängd komedi. Det här är en film som åldrats väl.
Zingostar
2017-10-24
En av historiens bästa slasher skräck filmer. Neve Campbell lyser i huvudrollen. Bra historia. Ska du se en skräckis så kolla på denna.
Stygga-Vargen
2017-08-29
Höjer betyget till 5.
päronanton
2020-12-18
En väldigt bra rysare! Jag gillar verkligen de här lite äldre rysare, det har en speciel stämning som jag tycker om! En klassiker helt enkelt! Höjer betyget till en femma efter en omtitt. Första Scream filmen är en verkligen en klassiker! Bara inledning med Drew Barrymore, och telefonsamtalen tillhör klassiska scener när det kommer till skräckgenren.
Tatty
2017-01-28
Gillar denna filmen mycket då den är bra gjort och spännande film. Gillar slutet skarpt. Älskar Neve Campbell i filmen.
Visa äldre kommentarer »