Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Scream


11 år senare har Sydney återvänt hem till där allt började. Men en copycat har börjat göra liknande mord. 25 år efter att Sidney och hennes vänner stoppade två seriemördare, nu vittnar de en ny era där mördarens mål inte är att döda dem utan deras barn...


Originaltitel Scream
Alternativ titel Scream 5
Regissör Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett
Manus Guy Busick, James Vanderbilt
Genre Thriller, Skräck, Mysterium, 2020-talet
Skådespelare Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette, Marley Shelton, Jack Quaid, Jenna Ortega, Jasmin Savoy Brown, Kyle Gallner, Dylan Minnette, Mason Gooding, Mikey Madison, Melissa Barrera, Sonia Ammar
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 209
Filmnummer 139056

Recensioner

Skapad 2023-01-06 av darkmist82
Scream filmerna har betraktat som en av de mest älskade inom skräckfilmserien, mycket för att filmerna driver mycket med genren, vilket också var en del av anledningen att de blev så populära. W...   Läs mer »

Kommentarer


KeZan
2023-02-05
Jag har samma teori som ekneB. Jag ville ha en Scream film enligt Scream-konstens alla regler, och det fick jag!
Bumbi78
2022-12-18
Det tuffar på och denna del 5 funkar i stort set som de andra. Samtiden känns uppdaterad, vilket varit scream-filmernas stora behållning genom 25 år. Underhållande.
BarryHero
2022-10-08
Funkar hyfsat som whodunit och är också en helt OK Scream-film. Många härliga referenser till de tidigare filmerna i serien och andra skräckfilmer (många med Wes Craven som skapare). Tyvärr inte så imponerad av den mexikanska skådespelerskan som Sam Carpenter - knappast någon ny Neve Campbell. Imponerande grafiskt våld - kunde inte avgöra om det var praktiska effekter eller CGI.
Zeds2003
2022-10-03
Absolut godkänd i mina ögon. Hade förväntat mig något mycket sämre, men var underhållen hela filmen igenom. Gillade att parodin av sig själv trycks på ännu mer i denna!
TimBuckley
2022-08-20
Såg för ett par veckor sedan. Minns bara enstaka scener. Men tycker man om typen av film så funkar det som lite roande tidsfördriv. 4:an var tydligt bättre.
dudson
2022-07-10
Genom-Usel! Totalt äckligt woke och helt pk hjärntvättad. Samt usla "skådespelare" Nej Scream filmerna har ju aldrig varit bra direkt. Men denna nyinspelning sög totalt!!
Ful_fisk
2022-05-05
Jodå, det funkar än, trots Wes Cravens frånfälle! Ingen Scream-film har varit riktigt fenomenal sedan ettan, men de är såhär långt alltid värda att se och bjuder alltid på en utsökt satir och kommentar på samtidens skräckfilm. Den biten är också det som fungerar bäst i den här filmen; all story och så flöt på rätt hyggligt, men det var i meta-bitarna som mitt leende gick brett nog att jag kunde käka bananer på tvären. För min del får det gärna bli en sexa någon gång i framtiden. Apropå siffror så är det ju helt briljant att filmen ändå heter som originalet, precis som så många requels före den!
Manickplay
2022-04-29
Fruktansvärt bleka, klyschiga dialoger. Skådespeleriet är inget vidare och totalt förutsägbar. Jag fick kämpa mig igenom dessa 2 timmar med påsar i ögonen.
Stygga-Vargen
2022-04-29
Suverän! Ångrar inte att jag såg den!
Rai
2022-04-10
De här filmerna var inte bra då och den här filmen var också riktigt usel...
Visa äldre kommentarer »