1.9

Se upp för Jönssonligan

Efter en misslyckad kupp hamnar Charles Ingvar "Sickan" Jönsson i fängelse. När han släpps ut har kumpanerna i Jönssonligan blivit hederliga och Sickan får fortsätta på egen hand. Brottsförmedlaren Anita ger honom ett simpelt inbrott som uppdrag, men det hela visar sig vara mycket vara större än Sickan tror. Nu behöver han sina gamla medbrottslingar för att genomföra den svåraste kuppen i ligans historia.

Originaltitel Se upp för Jönssonligan
Regissör Tomas Alfredson
Manus Tomas Alfredson, Henrik Dorsin, Rikard Ulvshammar
Genre Komedi, Kriminalare, 2020-talet
Skådespelare Henrik Dorsin, Anders Johansson, Hedda Stiernstedt, David Sundin, Marie Göranzon, Jussi Lampi, Lennart Hjulström, Lena Olin, Reine Brynolfsson, Ville Virtanen, Sven Ahlström, Linda Källgren, Henric Holmberg, MyAnna Buring, Pekka Strang, Hannu-Pekka Björkman, Elin Klinga, Heidi Grönstrand, Anna-Riina Virtanen, Janina Berman, Sinikka Saarela, Anders Mossling, Lena Mossegård, Hans Ek, Rikard Ulvshammar, Per Gottfredsson, Johan Wahlström, Birthe Wingren, Sten Eriksson, Riitta Havukainen, Sara Soulié

Skapad 2020-12-25 av Mihon86
Är Jönssonligan tillbaka? Både ja och nej. Ligan är tillbaka men inte den vi trodde att vi skulle få se igen sedan deras plan på Mallorca. Men det är ett nytt århundrade och en ny tid som fast...   Läs mer »

Xeno
2022-01-06
Grov misshandel av en klassisk odödlig filmserie. "PK-behandling", i vanlig ordning, för att verka "modern". Skräp.
Zingostar
2022-01-03
En helt obegriplig film. Skådespelarna bara vandrar omkring i ett obegripligt manus. Ingenting håller samman historien, scener radas upp som bara är märkliga. Efter dryga timmen har ingenting hänt.
Razzel
2022-01-02
Manus bortom all räddning, gick knappt se klart trots en del tunga skådisar.
Gordyal
2021-08-31
Blytung ensemble - oerhört onödig film. Varken särskilt rolig eller fyndig, och imorgon kommer den att vara helt glömd. Men jag ska villigt erkänna att jag skrattade högt en (1) gång (Reijos öppningsreplik), och jag är tacksam för att den inte var så tramsig som befarat. Svag film, men inte provokativt usel, därav ingen etta. (4+/15)
sven_usling
2021-08-07
Helt i samma klass som originalen. De var aldrig fantastiska, men stundtals är denna just det. Tyvärr är denna också lite för lång för sitt eget bästa. Dock väldigt underhållande och jag hoppas på fler.
Christofer
2021-03-15
2020-12-26: Något av det mest pinsamma jag sett inom svensk film. Tvärtemot vad de själva försökte säga så var det ingen hommage till originalet, man bajsade på allt som man ville hylla. Det absolut tramsigaste manuset jag sett på flera år, där några kompetenta skådisar gör sina fånigaste roller i karriären.
2021-02-26
Att ge sig på en reboot på Jönssonligan är nog ett hopplöst projekt från första början, och det här försöket var ännu mer misslyckat än det tidigare misslyckade försöket. Det finns väl två vägar att gå, antingen försöker man göra samma sak som de gamla filmerna, eller så försöker man göra något nytt och eget av konceptet, och det är svårt att se att någon av vägarna skulle vara en bra idé. Här verkar de inte heller ha kunnat bestämma sig för hur de ska förhålla sig till de gamla filmerna. Dorsins Sickan blir någon slags dålig imitation av Ekmans version samtidigt som Ankans Vanheden inte har några likheter alls med Brunnbergs version. Det illustrerar inte bara att det blir dåligt hur man än gör, det ger också ett förvirrat intryck, något som också rakt igenom präglar det spretiga och ostrukturerade manuset. Man ska dock sannerligen inte överdriva hur bra de gamla filmerna var, men det som genomgående fungerade i dem var de överdrivet välplanerade kupperna. Första kuppen är också någorlunda okej även denna gång, men i övrigt saknas det helt finess när man slentrianmässigt ska försöka göra sina egna varianter. Annars är det nog inget fel på skådespelarna egentligen, men det finns helt enkelt inget de kan göra med det här
elibaaba
2021-02-09
Katastrof.
norenorama
2021-01-17
Mindre dålig än Den perfekta stöten men inte mycket. Marie GöranZon som försökte sig på dialekt var ren tortyr i var scen hon medverkade i.
2021-01-12
Visst, jag hade verkligen förvänta mig att filmen skulle vara usel, men detta tar pris av all dumhet i svensk film. Detta är en hån mot de gamla filmerna och de fina skådespelarna...