Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.9
av 5

Searching for the Wrong-Eyed Jesus


En mustig film där vi får följa med Jim White i hans Chevy på en roadtrip i amerikanska södern. Whites målsättning är att hitta söderns själ – eller “the gold tooth in God’s crooked smile” som han själv säger. Vägen går via kolgruvor, lastbilshak, kyrkor, fängelser och hemmauppträdanden av bl.a. The Handsome Family och 16 Horsepower. Lägg till det lite bergsgospel och skräcksagor av novellisten Harry Crews...


Originaltitel Searching for the Wrong-Eyed Jesus
Regissör Andrew Douglas
Manus Steve Haisman
Genre 2000-tal, Dokumentär
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 437
Filmnummer 36906

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Roswall
2017-06-25
En av flera skildningar jag mött av "rural america" de senaste månaderna. Den här har defintivt sin touch och jag trivs i kollageformatet, även om jag kan vara lite känslig för Douglas egen plats i dokumentären. Tycker han balanserar på ett snyggt sätt annars, där pingsttro, hillbilly-livstil och annat skildras som varken gott eller ont. En fin och fascinerande, och ibland provocerande film och en plats där jag verkligen kan tänka mig att Jesus har en extra "soft spot" för.
StureStenhög
2015-04-11
Det är onekligen någonting fascinerande över den amerikanska södern, och jag gillar att det är i detta som filmen tar sitt avstamp. Meningen tycks inte vara att hylla eller håna, bara att fascineras. Musiken sätter helt rätt stämning, och de udda personligheterna och de snyggt dokumenterade miljöerna bidrar till den rätta känslan. Man får väl dock ta det här lite för vad det är, säkerligen har man valt ut de mest excentriska människor man kunde hitta, och man ska väl därför inte dra för stora slutsatser om södern baserat på detta. Jag kan också tycka att filmen blir lite för lös i strukturerna, men sevärt är det
Sopranos
2014-09-26
Fantastisk musik och bra film!
TobiasFünke
2011-12-19
"I've been to hell and back i suppose..."
Albinoskarsson
2011-07-14
Jag tycker filmen är utmärkt som den är i den stil den har. Får antagligen mer ut av den på detta vis än ur Sizequeens realistiska dokumentär. Acid Western! se den!
ConanBarbaren
2010-03-29
Antar att jag inte är ett dugg intresserad av söderns själ. Deras religiositet upprör mig och musiken kändes konstlad. Blev helt enkelt inte nyfiken på att veta mera.
fredrikj83
2010-03-10
Saknar den 100%-iga känslan av genuinitet som t.ex. Erroll Morris förmedlar i Vernon, Florida. Håller med bubblos kommentar i mycket. David Eugene Edwards fantastiska medverkan höjer filmen från 3,5a till 4a.
GAFGorilla
2010-01-20
Klockren.
ultros
2009-08-14
Fin film. Grymt bra och passande musik.
Pristinegirl
2009-05-19
Den beskrivs som 'thought-provoking' och det är presis vad den är!! Underbart genuint utspelat bland riktiga människor, riktiga händelser och äkta musik. Den har inte det minsta 'hollywood glitz o glamour' men utklassar alla de sorterna just för att den är så ärlig och realistisk.
Visa äldre kommentarer »