Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Sebbe


Sebbe är 15 år och bor med sin mamma i en lägenhet som är alldeles för trång. Han gör sitt bästa. Han slår aldrig tillbaka. Sebbe älskar sin mamma för att han inte kan annat. På skroten lever drömmen, och i Sebbes händer får döda ting nytt liv. Här har han kraft att skapa. Här är han fri ? men ensam. Hans utanförskap växer i takt med att hans värld krymper, tills han en dag står helt isolerad utan någon annan än sin mamma. Och när hon sviker, sviktar allt.


Originaltitel Sebbe
Regissör Babak Najafi
Manus Babak Najafi
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Sebastian Hiort af Ornäs, Eva Melander, Åsa Bodin Karlsson, Margret Andersson, Emil Kadeby, Kenny Wåhlbrink, Leo Salomon Ringart, Adrian Ringman
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1654
Filmnummer 79330

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av frienatic
Anatomin av en skolskjutning är inte exakt vad Sebbe visar oss, men filmen ger oss ett djuplodande porträtt av en ung människas kamp att existera. Ett porträtt som skulle kunna hjälpa till att f...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2017-09-18
Skum film, men den är ändå mycket sevärd.
Kaarin
2016-08-07
Feelbad på tvättäkta skandinaviskt vis. Får Gardellvibbar och mår dåligt, men jag skulle absolut se den igen!
AlbinWesley
2016-04-15
Hyfsat karg svensk socialrealism, uppriktigt och ärligt. Samtidigt lågmält och minimalistiskt berättat. Jävligt bra och drabbande, sorgligt.
Gordyal
2015-02-07
Det behövs minst en sådan här film för varje generation. Men det innebär inte per automatik att jag gillar den. (6+/15)
Krille80
2015-01-05
När jag läste handlingen till denna film så tänkte jag att detta är en film med ett tema som aldrig blir riktigt bra i svensk film. Det blir mer i klass med de klassiska brevfilmerna i Bullen. Men så vann filmen Guldbaggen för bästa svensk film 2010 och då gav jag den en chans. Jag vet inte om den är värd priset för 2010-års bästa svenska film, då jag knappt ser ny svensk film men vad jag dock vet är att denna film lyckas skapa ett djup och ett fungerande drama med fina skådisinsatser. 4-
Jämte
2014-10-08
Skitfilm. Mådde dåligt hela tiden. Vad var syftet, att visa hur pass illa och bedrövligt det var för Sebbe? Undvik denna feel-bad film.
Levyn
2014-09-14
Mådde dåligt genom hela filmen.
Taandborste
2013-09-11
Fin i sin enkelhet liksom.
F-M-J
2013-06-10
En rätt poänglös film med ett flertal nyblivna, eller snart erkända klyschor. Det känns som att Najafi sett en hel del Sundance film och alternativa Europeisk dramer och blandat ihop inspirationen från dessa med ett gäng skådespelare som inte håller måttet och ett manus som känns mer ansträngt än intressant. Att den fått internationell uppmärksamhet känns mest som en missförståelse mellan språk och kultur, för jag tycker den leverar mycket mindre än vad den lovade på förhand. En svag tvåa.
Canaletes
2013-04-06
Stor besvikelse! Jobbiga o fula karaktärer. En del realistiska men sjukt töntiga scener, speciellt den när hon blir trakaserad av båda killarna när hon jobbar. Slutscenerna va bara största wtf på länge. Visst, man ska tycka synd o så i filmen men den var så dålig gjort! 2.4/10
Visa äldre kommentarer »