Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.5
av 5

Semi-Pro


Jackie Moon äger det halvprofessionella basketlaget Tropics i Flynt i Michigan. Hittills har laget inte vunnit en enda match. Gruppen de spelar i ska ha upp fyra lag i den nationella basketligan och när Tropics fortsätter att förlora går Monix, en kille med en alldeles speciell attityd, med på att träna dem. Är han mannen som kan få förlorarna Tropics att förvandlas till vinnare?


Originaltitel Semi-Pro
Regissör Kent Alterman
Manus Scot Armstrong
Genre Komedi, 2000-tal
Skådespelare Will Ferrell, Woody Harrelson, André Benjamin, Maura Tierney, Andrew Daly, Will Arnett, Andy Richter, David Koechner, Rob Corddry, Matt Walsh, Jackie Earle Haley, DeRay Davis, Josh Braaten, Jay Phillips, Peter Cornell, Pat Kilbane, Patti LaBelle, Tim Meadows, Jason Sudeikis, Kristen Wiig, Ellia English, Ian Roberts, Phil Hendrie, Ed Helms, Brian Huskey, Paul Rust, Charlyne Yi, Collette Wolfe
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3252
Filmnummer 59313

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av
Året är 1976 och basketlaget Flint Tropics får reda på att ligan de spelar i, ABA, ska slås ihop med NBA. Dessvärre är det bara fyra lag som får gå vidare från ABA. Jackie Moon (Will Ferrell...   Läs mer »

Kommentarer


karlmats
2022-03-11
Will Ferrell är en sjukt ojämn skådis och det vet man ju om när man ska slå på en av hans rullar. Sportkomedier är lite av en favoritgenre så förhoppningarna fanns här men de grusades ganska snabbt. Manuset är inte speciellt roligt och man verkar inte veta om man ska vara en dum komedi eller en halvseriös underdog story om att möta och besegra motgångar. Sen slänger man in en totalt meningslös kärlekshistoria för att Harrelson ska få nåt att göra med sin fina peruk. Ferrell spelar över i alla scener och han blir lite för retardo för min smak. När jag såg Rob Corddrys namn i castlistan inför filmen hoppades jag på nya stordåd från denna briljanta karl, men av det blev det inte mycket. Nej, trots att jag gillar ansatsen så är det alldeles för okreativt och dåligt för min smak. En svag 2a kan den få ändå, det finns trots allt ännu sämre komedier där ute.
Andreas_
2021-09-04
Semi-roligt från Will Ferrell och regissören Kent Alterman som endast har gjort denna film tydligen, hursomhelst, det är inte extrem humor som Get Hard och det är ingen ny Talladega Nights heller utan hamnar någonstans där mittemellan som dom flesta Ferrell filmer kanske, Ferrell spelar som vanligt en hysteriskt roll och det gör han ju alltid bra såklart, sen har han med sig en topp skådis i form av Woody Harrelson som alltid är lysande men någon som verkligen själ hela showen är ändå överraskande nog Andre Benjamin från bandet Andre3000 som visar att han är en riktigt duktig skådis, sen finns det många andra humorprofiler med i småroller som man definitivt känner igen men som inte har några större roller, det är roligt i stunder men blir aldrig för mycket utan snarare för lite slapstick humor och det blir en lite mer seriös sportfilm om ett nedräknat och underskattat skitlag i en lägre basketliga som faktiskt blir bättre och börjar jobba som ett lag, vi har alla sett det förut och vi vet alla ungefär hur det ska sluta och denna film gör inget undantag eller överraskar på något sätt, så det blir ett mediokert betyg, helt okej slapstick Will Ferrell komedi men inte mer än så, betyget landar på en mycket svag 3:a
deswhip
2018-03-01
Det är typisk Will Ferrell humor men faktiskt ovanligt bra på det sättet att de liksom hållit igen lite ändå, det är en ganska avslappnad skön stämning genom filmen (om man jämför med Will Ferrells standard). Jag tyckte om det, dessutom är filmen så 100% positiv och full med kärlek så man kan ju inte annat än att må bra av att se den. Den här konsekvent simpla stilen och positiva karaktären gör filmen speciell faktiskt, därav ett högt betyg. Jag skrattade högt till björnfajten och revolverscenen var också riktigt rolig, fint hopknutet på slutet.
wasteoftime
2016-09-11
Vad ska man säga om det här? Det är inte bra. Det är inte dlåigt. Det är inte roligt. Det är inte tråkigt. Eller ja, ibland är det roligt, ibland är det inte så roligt. Will Ferrell är ju som för det mesta sevärd i alla fall. Det känns som att den här, liksom en del andra filmer med honom har en hel del potential, eller ja, mer än vad det blir, för att det ska vara som det är. Lite för stöpt efter mall helt enkelt. En stabil etta med 0,1 på SH-skalan.
Bloodcolored
2015-01-31
Standard Ferrell.
Krille80
2015-01-01
För mig är Will Ferrell den absolut roligaste skådespelande komikern. I denna film gör han mig inte heller besviken även om filmen i sig inte kan räknas till en av hans allra starkaste kort som t.e.x. Anchorman. Sportfilmskomedier är ofta en genre som fungerar bra på mig och filmen är absolut underhållande och jag kommer med stor säkerhet återvända flera gånger men samtidigt har den sina ojämna stunder. Den blandar sanslöst roliga delar med stunder som inte fungerar så bra.
AlbinWesley
2014-10-06
He he he! Till stor del hemskt rolig, väldigt fånig, och så vidare. Den faller på en del humor som inte faller mig i smaken, och osmakligt lättklädda kvinnor.
BROBJO
2013-08-13
Det var inte långt ifrån att jag stängde av efter en halvtimme, den tog sig dock och blev åtminstone ok. Inget jag skulle se om igen dock.
jeremy_jones
2013-07-24
Snygg och lättsedd, men det är ju inte roligt nånstans. Jag gillar Ferrell annars, men här är det mest autopilot som gäller tyvärr.
Bumbi78
2013-05-28
Larvigt som det brukar med Ferrell & co, och visst finns här några bra skämt. Överlag tyckte jag ändå den var småtråkig och rätt poänglös.
Visa äldre kommentarer »