2.3
2.3
Seoul Searching
En komedi som utspelar på 80-talet om en grupp utlandsfödda koreanska tonåringar som träffas på ett Seoul-sommarläger för att lära sig mer om deras fosterland.

Originaltitel | Seoul Searching |
Regissör | Benson Lee |
Manus | Benson Lee |
Genre | 2010-tal, Komedi, Drama |
Skådespelare | Justin Chon, Jessika Van, Cha In-pyo, Crystal Kay, Teo Yoo, Esteban Ahn, Kang Byul, Albert Kong, Han Heejun, Rosalina Leigh, Sue Son, Park Ji-a |
Aldrig har en film i den här genren (teen-romcom) pendlat mellan ett djup och klyschor som den här filmen gör. Den är stundtals magisk samtidigt som den stundtals tappar oerhört mycket. För mig pendlar filmen mellan en 3:a och en 4:a men på grund av att den blir lite väl nära Hollywood under sina stunder så blir det en 3:a.
Rätt larvig och irriterande stereotyper. När den dippar ner i lite seriositet så är det okej, men ibland plumsar den för djupt där också.
Upplägget är lite intressant, men tyvärr blir det inget annat än en vanlig halvtaskig tonårskomedi av det. Karaktärerna är stereotypa och irriterande, och när de väl försöker göra dem lite mer mångbottnade, så känns det bara påklistrat. Någon riktigt 80-tals-känsla blir det inte heller
Den börjar som en ganska typisk amerikansk lägerfilm, men med skillnaden att ungdomarna är från olika delar av världen. Sedan övergår den mer i ett sentimentalt drama om att finna sina rötter.