Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.5
av 5

Seven Swords


I 1600-talets Kina har Qing-dynastin just etablerats, och för att hindra lokala uppror har dynastins ledare infört ett förbud mot alla former av kampkonst. Korrupte Eldvind, en officer från den förra dynastin, ser detta som sin chans att skaffa sig en förmögenhet genom att se till att den nya lagen efterföljs. Eldvind härjar genom nordvästra Kina på väg mot sitt slutgiltiga mål; Martial Village. En gammal avrättare, Qingzhu, inser att Eldvind måste stoppas, och ger sig av för att hitta krigare som kan ta sig an uppgiften.


Originaltitel Chat gim
Alternativ titel Qi jian
Regissör Tsui Hark
Manus Cheung Chi-sing, Chun Tin-nam
Genre Fantasy, Action, Äventyr, 2000-tal
Skådespelare Donnie Yen, Leon Lai, Charlie Yeung, Sun Honglei, Michael Wong (I), Liu Chia-liang, Zhang Jingchu, Lu Yi, Duncan Lai, Dai Liwu, Kim So-yeon (I), Zhang Chao
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 849
Filmnummer 36217

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Murvel48
2016-01-07
Svårt att engagera sig och hänga med när alla ser likadana ut.
Zebulonm
2014-11-25
Skräp!!
CBrown
2013-12-15
En film som står och faller med hur sugen du är på wuxia.
RichardEk
2013-07-20
Snyggt filmad med innovativa kampscener men under ytan finns inte riktigt samma kreativitet när det gäller berättelse och berättelseform. Så man häpnar över det visuella och de många originella vapnen i filmen men berättelsen engagerar måttligt. Det är å andra sidan inte hela världen, en äventyrsfilm klarar sig bra även ifall den inte övertygar berättelsetekniskt så länge actionscenerna är gjorda med sådan bravur som i det här fallet.
GinNTonic
2013-01-27
Fantastiska strider i dubbel bemärkelse, med alldeles lagom mycket vajrar. Filmen känns ibland hafsig både i sitt berättande och fotot, men vissa scener är riktigt bra. Dessutom tillför det ett visst mått av oförutsägbarhet till filmen, man får hänga med på ett äventyr utan att veta vad som ska överraska en härnäst. Jag var konstant underhållen, striderna är ju såklart det som gör filmen, men jag tilltalades också av mängden mysko karaktärer och de lagom ostiga dramascenerna.
the-godfather
2011-11-14
Filmen var inte dålig men bara på tok för lång. Kunde gott varigt en 30-45minuter kortare.
Ngdawa
2010-01-11
oklar story som går till överdrivt, men den är välspelad och (som alltid) snygga miljöer..för utdragen sistastrid och klyschigt slut, men ändå rätt snygg film i stort!
Gordyal
2009-11-19
Under två trevliga timmar bjuds man på vackra vyer och vajervåld, alltså det man kan förvänta sig (har man sett en så har man sett alla). Sedan borde filmen ha tagit slut. Men nej. Den sista dryga halvtimmen bjuds man på kalkonkanoner, (även för sin genre) pinsamt krystade vajerstrider, och (Gud hjälpe) söta barn i en totalt orgie av osmakliga dumheter på samma nivå som Kevin Costners Budbäraren. Därtill borde musiken göra de mest sirapsdrypande kompositörerna i hela Hollywood gröna av avund. Ingen lek... (5+/15)
ernils_l
2009-09-29
Ingen story, ingen karaktärsutveckling, ingenting nytt i vare sig film eller scenografi... Det räcker inte att visa folk som rider fram genom vackra landskap för att en film ska blir bra, tyvärr. Dessutom är det lite lustigt att de visar Qing-dynastins uppgång utan att någonsin referera till manchuer. Oh, och dessutom är den åt helvete för lång! Jag gäspade efter en timme, det var knappast bättre efter ytterligare en och en halv...
ardbeg
2008-08-31
En av de sämre asiatfilmerna.
Visa äldre kommentarer »