Sexig som synden
En journalist för en sliskig kvällstidning försöker skriva ett avslöjande reportage om en kvinnlig psykolog. För att komma henne nära börjar han besöka henne som patient, men för att inte avslöja något låtsas han vara sin granne, med alla de äktenskapliga problem han har. Problemen hopar sig dock snabbt när förälskelse uppstår...

Originaltitel | Sex and the Single Girl |
Regissör | Richard Quine |
Manus | Joseph Heller, Joseph Hoffman, David R Schwartz |
Genre | 60-tal, Komedi, Romantik |
Skådespelare | Lauren Bacall, Tony Curtis, Mel Ferrer, Henry Fonda, Natalie Wood, Edward Everett Horton, Fran Jeffries, Otto Kruger, Howard St John, Barbara Bouchet, Leslie Parrish |
Brukar inte gilla såna här filmer och varken handling eller karaktärer var egentligen inte särskilt spännande men jag tyckte ändå om den på något sätt antagligen på grund av skådespelarna som förde denna kanske inte så roliga men ändå trevliga film framåt även fast det spårade ur lite väl mycket på slutet.
En stark trea! Intressant att läsa på om boken av Helen Gurley Brown som filmen tar ett väldigt lätt avstamp i. Rolig både som tidsdokument och som lättsam underhållning. Varför se på moderna romatiska komedier när man kan se en från 1964 med tillhörande mode o skådisar som Lauren Bacall?! O Natalie Wood är med!
Ofta väldigt larvig men också extremt charmig och jag skrattade högt flera gånger. Dialogen mellan Curtis & Wood är mycket bra och den är i allmänhet väldigt snärtig. Alla spelar över, men det här är screwball. Mycket bra, väldigt lättsam film. Natalie Wood är charmerande: ena stunden allvarlig, nästa ett virrvarr av flamsighet.
Gääääsp. Men Lauren Bacall ftw.
Gillade Rudy (Mel Ferrer) bäst! Natalie Wood spelade över rejält. Tony Curtis var inte särskilt charmig... Och det var för lite fokus på Henry Fonda och Lauren Bacall.
Kul att se Fonda och Bacall som ett gift par med vissa äktenskapliga problem. Faktum är att jag hade hellre sett en film med dem i fokus istället för Curtis och Wood.
Underhållande komedi som dock har vissa sega partier. 3+