Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Shadow of the Vampire


Den berömde F.W. Murnau håller på att spela in "Nosferatu" i östeuropa. Han har bestämt sig för att detta skall bli den mest autentiska filmen någonsin. Murnau har därför anlitat en verklig vampyr vid namn Max Schreck i titelrollen. Inför sina förskräckta medarbetare förklarar regissören dennes egendomliga uppförande med att han är den främste av en ny sorts skådespelare, skolad av självaste Stanislavskij! Om Schreck spelar sin roll så autentiskt som Murnau vill - och lägger band på sina dolda lustar under inspelningen - skall han som belöning få filmens hjältinna och stjärna, den oemotståndligt vackra Greta.


Originaltitel Shadow of the Vampire
Regissör E Elias Merhige
Manus Steven Katz
Genre Drama, Skräck, Komedi, 2000-tal
Skådespelare John Malkovich, Willem Dafoe, Udo Kier, Cary Elwes, Catherine McCormack, Eddie Izzard, Aden Gillett
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3369
Filmnummer 1937

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av
Shadow of the Vampire handlar om filminspelningen av den klassiska stumfilmen Nosferatu - Eine Symphonie des Grauens från 1922. Det har länge cirkulerat rykten kring denna filminspelning, så ämnet...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av sethgecko
Vampyrer, vampyrer, dessa förbannade vampyrer. Vore det inte roligt att få se en film som tar ner vampyrmyten lite till jorden, kan man fråga sig. Visst vore väl det superkul, men dessvärre gör ...   Läs mer »

Kommentarer

picklessmulan
2019-02-24
Annorlunda och bra
Rai
2018-10-19
Såg den här på bio förlägne sen, ville bara lämna biosalongen!!!
BrutusBeefcake
2017-12-11
Denna har jag velat se sedan jag som liten knatte bläddrade i Shells gratis hyrfilmstidning "Nöjesvärlden" för 17 år sedan och har sedan dess byggt upp denna filmen i mitt huvud som en otroligt stämningsfull thriller, med 17 års uppbyggnad så blev jag däremot väldigt besviken, aldrig spännande och trots att Malkovich, Kier och till viss del Defoe är lysande är det svårt att säga det om övriga inblandade. Sedan är de sista 20 vansinningt dåliga och det kändes som manusförfattarna tappade greppet helt. Det här var trist och kanske det hade varit bättre att låta mina små fragment av nyfikenhet från barndomen bevarats. Men nu är den äntligen sedd får man väl ändå säga. (4/15)
Filmfantast86
2017-10-23
bra

2014-12-31
Rolig!
Itake
2014-03-27
Väldigt nja. Bra skådespeleri men annars är den ganska ointressant.
apelsinjosen
2013-06-30
Jag tycker nog inte att man behöver ha sett Nosferatu innan man ser den här, handlingen är tillräckligt känd ändå. Jag tycker inte att min upplevelse av denna film ändrades när jag såg om den efter att ha sett Nosferatu. Mycket bra film oavsett! Älskar Udo Kier.
Astrojacob
2013-01-02
Märklig men suggestiv med två riktiga freaks i huvudrollerna; Defoe o Malkovich. Spelet superbt men man måste absolut ha sett originalet för att se det fascinerande. Fyran solid.
ziferN
2012-06-07
Nja, filmen är delvis tråkig och seg men samtidigt lite smått intressant. Filmen är som sagt seg och den saknar både tempo och spänning överhuvudtaget. Man tänker att filmen givetvis kunde ha gjorts mer effektivare och spännande med tanke på filmens smått intressanta story, men icke. John Malkovich gillar jag dock alltid och han gör även här en bra skådespelsprestation. Men jag antar att dom mer inbitna Nosferatu-fansen uppskattar denna mera och det kan jag faktiskt tänka mig. Så filmen fungerar inte i helhet för mig eftersom jag upplevde filmen som seg och tråkig, jag tyckte dock om slutet och John Malkovich som jag sa tidigare men det hjälper tyvärr inte.
setterwall
2012-01-30
Makalöst bra skådespelarinsatser av samtliga!