3.5
3.5
Shadowlands
Jack är professor och poet. Han är tyst och introvert och har svårt att visa sina innersta känslor. Joy däremot är utåtriktad och älskar att konversera. Ur mötet mellan de två växer så småningom fram en av vår tids mäktigaste kärlekshistorier.

Originaltitel | Shadowlands |
Regissör | Richard Attenborough |
Manus | William Nicholson |
Genre | Drama, Romantik, 90-tal, Biografi |
Skådespelare | Anthony Hopkins, Debra Winger, Roddy Maude-Roxby, Edward Hardwicke, Joseph Mazzello, James Frain, John Wood |
Bra och vackert drama med den alltid så fantastiska Hopkins.
Så här skrev jag för ett halvår sen när jag sett filmen första gången:
Den starkaste fyra jag satt (kanske jag höjer om jag ser den igen, har sparat min inspelning), absolut Hopkins bästa rollprestation, så lågmäld och gripande, Winger är söt men så opersonlig, rollen passade henne.
Nu när jag sett den igen (hade glömt vad den handlade om) så förstår jag inte min fachination, nu sänker jag betyget till en trea (så kan det bli) och det beror på att det var alldeles för mycket "kyrkligt" som jag tycker är urtråkigt, det drar ner betyget, men Hopkins är fortfarande super.
KANSKE LITE FÖR ¨lågmäld för min smak, men bra drama
Så gripande.
En alldeles utmärkt välgjord film där Anthony Hopkins verkligen briljerar i Rollen som C S Lewis. De sista 20-30 min av filmen satt jag och grät. Jag har sett filmen ett flertal gånger innan men jag kan inte hjälpa det, den berör mig lika mycket varje gång jag ser på den.
Hopkins lyfter den här lite för oengagerande och ordinära (om än ganska fina och på ett bra sätt lågmälda) filmen.
fin film om man är på humör för att se en kärleksfilm om en gammal gubbe... minus för att winger är inte trovärdig när hon stickar
Lysande film. Hopkins är lysande. Winger är lysande. Dialogen är lysande. Dessutom handlar den om en lysande författare. Femman uteblir då Attenboroughs film är förvånande konventionell. Jag vill ha ett mästerverk för att kunna ge en femma. Inte långt ifrån här dock!
riktigt, riktigt bra film. Som Eorling säger är det manuset som gör filmen till vad den är, inte det visuella.
Väldigt gripande och fin film. Båda Hopkins men särskillt Winger är lysande.