Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.5
av 5

Shaft


Shaft är mörkhyad polis i en kår där korruptionen är utbredd och mörkhyade inte är lika värda. Shaft spelar därför efter egna regler och lyckas förstås hela tiden (nyinspelning, orginalet dateras 1971).


Originaltitel Shaft
Regissör John Singleton
Manus John Singleton, Richard Price, Shane Salerno
Genre Action, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Samuel L Jackson, Vanessa L Williams, Jeffrey Wright, Christian Bale, Busta Rhymes, Dan Hedaya, Toni Collette, Richard Roundtree, Ruben Santiago-Hudson, Josef Sommer, Lynne Thigpen, Philip Bosco, Pat Hingle, Lee Tergesen, Daniel von Bargen, Sonja Sohn
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7468
Filmnummer 905

Recensioner

Skapad 2019-12-11 av T-1000
John Singelton har efter \"Boyz in the Hood\" slagit stort genom Hollywood. Hans filmer har hyllats av kritikerna. Vissa av de har ett viktigt budskap. Nu, väg in det goda 2000-talet, ville han göra...   Läs mer »

Kommentarer


karlmats
2021-08-09
En film som borde ge ett mer bestående intryck än vad den gör. Jackson är ju alltid kul att se men manuset ger honom väl inte så mycket att göra här. Bale är en skådis jag gått och blivit lite trött på, hans psykopatroller börjar kännas lite gjorda och även om han är en skicklig skådis är det här ingen rolltolkning jag kommer att komma ihåg överhuvudtaget. I övrigt rullar det på utan att bli alltför bra eller alltför dåligt. En stabil 2a.
GrandMaster_E
2019-08-06
En riktig röra till film men underhållande är det.
hsimpson
2019-06-16
Jo, visst är den ganska töntig, men jag tycker samtidigt att den är tillräckligt underhållande. Det krävs dock att man inte har några stora förväntningar. Svag trea.
dudson
2019-01-21
Njaee inte lika cool som orginalet då den är kult klassiker inom blaxo -genren. Styrkan med denna version är skådespelarna. Jackson & Bale, Då bägge gör en grym insats, Roundtree hade då verkligen inte samma karisma som Samuel!.Märks åxå att tidens tand har bitit rejält på denna version. Modet snyggt/Noot#).Tufft göra en skaplig nyversion ändå" Creed till det/
Artifact
2017-05-01
Får en trea eftersom det är lite roligt att Shaft bara är cool hela tiden. Annars ingen bra film.
Stygga-Vargen
2016-10-29
Samuel L. Jackson, Toni Collette och Christian Bale gör ju bra ifrån sig. Filmen i sig är dock riktigt dålig. I skrivande stund har jag inte sett originalet så vilken version som är bäst kan jag inte yttra mig om.

2016-10-17
kul musikk
Bullen84a
2015-10-05
Nja nej bara nej
Brouhaha
2014-05-01
Trodde att filmen skulle handla om svarta men helt plötsligt är det bara mexikaner i rutan. Riktig vändning i handlingen där, det ger jag tummen upp för. Annars sympatiserar man mest med Bale, vilket jag antar var det som filmskaparna ville uppnå.
ClintanTheKing
2013-01-04
Helt okej actionrykare med en som alltid skön Jackson. Även Bale är bra.
Visa äldre kommentarer »