Shaft rensar stan
Den tuffe privatdeckaren John Shaft får ett underligt telefonsamtal från en vän som har en begravningsfirma och som känner sig hotad till livet. Strax efter att Shaft lagt på luren dödas vännen av en bomb. Shaft beslutar sig för att ta reda på vad som hänt. Två konkurrerande maffiagäng gör allt för att göra livet surt för honom men inget kan stoppa Shaft.

Originaltitel | Shaft's Big Score! |
Alternativ titel | Shaft II |
Regissör | Gordon Parks |
Manus | Ernest Tidyman |
Genre | Drama, Kriminalare, Action, 70-tal |
Skådespelare | Richard Roundtree, Moses Gunn, Drew Bundini Brown, Joseph Mascolo, Kathy Imrie |
Det är nästan så att en 3a räddas tack vare de sista 20 och ett antal sköna vassa repliker, huvudsakligen fällda av Shaft själv. Men nej.
Härlig uppföljare. Lite väl segstartad kanske men sista 30 är riktigt bra med bil- och båtjakter som är av världklass. Helt klart filmens ljuspunkt. Roundtree gör återigen ett gediget jobb som privatdeckaren Shaft. Sen får man inte glömma soundtracket - lika skönt och passande som i ettan.
Lite taffligt och småfånigt är det ju, men ett tillräckligt mått av coolhet består efter alla dessa år.
Actionfyllt, en hård Roundtree och härlig musik. 3+
uppföljare med lite mer action och ännu en gång skön musik och cool stämning
Trivia: under min jakt på denna på nätet har det verkligen gått upp för mig exakt hur mycket mörkpigmenterad bögporr det finns i denna den bästa av världar. Värd att se bara för den groteskt coola klubbsekvensen.
Inte lika bra som 1:an, men riktigt fin och fartfylld avslutning.
Ingen höjdare men enbart för de kvicka och komiska kommentarerna som följer genom hela filmen, blir den sevärd.
Bästa Shaft-filmen, med en oerhört tät och spännande jakt med bil, båt och helikopter, ackompanjerat av skön jazzmusik.
Lite sämre uppföljare.
Den är inte lika underhållande som ettan, men Roundtree är självklart bra.