Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Shanghai Dreams


Fadern tror att framtiden för familjen finns i Shanghai, och vill att de flyttar dit. Men hans 19-åriga dotter har levt hela sitt liv i Guizhouprovinsen, och hon vill inte lämna sina vänner och sin första förälskelse där.


Originaltitel Qing hong
Regissör Wang Xiaoshuai
Manus Wang Xiaoshuai
Genre 2000-tal, Drama
Skådespelare Li Bin (II), Gao Yuanyuan, Yan Anlian, Wang Xueyang
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 28

Recensioner

Skapad 2008-09-24 av niebaotan
Den stora proletära kulturrevolutionen var en politisk kampanj som inleddes år 1966 med det officiella syftet att sprida revolutionen till samtliga delar av den Kinesiska nationen. Vid denna tid gjo...   Läs mer »

Kommentarer

origC-J
2010-09-30
En ungdomsskildring som står sig väl mot västerländska verk i samma ådra. Lever till stor del på placeringen i tid och plats (som många andra alster i genren), och filmen drar vid flera tillfällen åt det sentimentala. Den hålls dock på rätt spår av bra regi och framförallt av bra spel (guldstjärna till Yan Anlian som spelar fadern). Pluspoäng för den lysande slutscenen.
Tonti
2010-09-27
En konstnärligt ganska lyckad filmatisering av en ganska standardiserad story som dock blir intressant på grund av de kulturella och sociella omständigheterna. Schysst nedtonad förutom i någon litet väl skrikig scen kanske. Klart sevärd men inte omistlig.
uCj
2007-07-28
Man får inte veta mer än huvudpersonen, och dessvärre vet man inte heller allt hon vet. Man vet inte hur allvarligt, om man säger så, hennes förhållande var till killen. Således är det både ett och annat som händer utan någon förklaring. På så vis är filmen faktiskt lik en dokumentär där man följer en persons liv, och likväl att filmen oftast känns just trovärdig. Jag fann filmen dock lite intressantare än Beijing Bicycle, där det var desto mer avskalat och tyst.
JohanHelenius
2007-07-06
Helt okej, det fanns något dokumentärt i filmen som jag gillade.