Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Sharpe's Rifles


Portugal 1809. Engelsmännen har landstigit för att hjälpa Spanien att kasta av det franska oket, Napoleons bror sitter på den spanska tronen. Serganten Sharpe räddar vid ett tillfälle generalen Arthur Wellesleys (senare känd som Lord Wellington) liv och blir som belöning befordrad till löjtnant. Den övriga officerskåren ser naturligtvis ned på Sharpe då han är "a man from the ranks" och "not one of us". Han får befälet över en grupp män som inte litar på honom, och ett uppdrag av yttersta vikt som måste utföras till varje pris.


Originaltitel Sharpe's Rifles
Alternativ titel Sharpe 1: Sharpe's Rifles
Regissör Tom Clegg
Manus Eoghan Harris
Genre Äventyr, Krig, Action, 90-tal
Skådespelare Sean Bean, Brian Cox, Daragh O'Malley, Assumpta Serna, David Troughton, Simón Andreu, Michael Mears, John Tams, Jason Salkey, Paul Trussell, Lyndon Davies
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 178
Filmnummer 25470

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


amam
2015-03-03
Ganska medioker, hade lite större förhoppningar. Stark tvåa.
Krille80
2014-12-30
Nu har det väl gjorts 14 eller något i det antal när det kommer de långfilmslånga delarna om Sharpe under Napoleonkrigen. Denna som är den första känns intressant i inledningen men där jag tappar intresset mer och mer under filmen. Det är godkänt men inte mycket mer. 2+
Gröne_Orm
2012-11-18
Skådespelare med kvaliteter som inte alls lyser igenom den undermåliga regin. Mersmak njet.
celec
2011-08-02
riktigt bra men varför elgitarrer?
iki
2009-07-27
...åh, herregud, musiken...
jonbo
2008-06-16
Satt och installera bredband samtidigt så mitt fokus kanske var lite skevt. Men den verkade lite tv-mässig och tjänar mycket på att Sean Bean är med.
Moj
2007-11-30
Bildkomposition och klippning skriker TV, vilket kanske inte är så konstigt, men vad än värre är är den nästintill outhärdliga musiken. Karaktärerna sitter dock och det skall bli intressant att se dem utvecklas (vilket de förhoppningsvis gör). Förhoppningsvis får vi också framöver se manus som utnyttjar varje "avsnitts" fulla längd, nu när åtminstone en del presentationer klarats av. Som slötittsunderhållning duger den mer än väl.

2007-06-10
damn.. hade förväntningar på att det skulle vara hornblower klass på det här. fick ett billigt intryck sett över hela "avsnittet" och är precis sådant här som ger tv-serier namnet tv-serie.
WederLight
2007-04-21
En bra kombi av en films innehåll och en TVseries karaktärsutveckling. Har potiencial att bli vad Hornblower är. Har bara sett de två första men ser fram emot att se resten. Man får verkligen chansen att leva sig in i historen när det inte tar slut efter 95 min eller vad standardtiden ligger på nu för tiden. Fler serie i denna stilen till folket.
Mrs.Boromir
2006-09-14
En klar 5:a från mig. Det kanske beror på vem det är som har huvudrollen! Men jag gillar den skarpt och ger den en 5:a
Visa äldre kommentarer »