3.4
2009
Storbritannien, Tyskland, USA
128min
IMDb
I ett dynamiskt nytt porträtt av Conan Doyles berömda karaktär "Sherlock Holmes" får vi följa Holmes och hans partner Watson på sitt senaste äventyr där de avslöjar sina färdigheter i att slåss lika dödligt som deras legendariska intellekt. Holmes kommer att slåss som aldrig förr för att ta fast en ny nemesis i en dödlig intrig som kan förstöra hela landet.
Originaltitel |
Michael Robert Johnson, Anthony Peckham, Simon Kinberg |
Genre |
Drama, Action, Kriminalare, Äventyr, Mysterium, 2000-tal |
Skådespelare |
Robert Downey Jr, Jude Law, Rachel McAdams, Mark Strong, Eddie Marsan, Robert Maillet, Geraldine James, Kelly Reilly, William Houston, Hans Matheson, James Fox, William Hope, Clive Russell, Oran Gurel, David Garrick, Ky Discala, James A Stephens |
Betygsätt |
Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal |
13943 |
Filmnummer |
73738 |
Med Sherlock Holmes har Guy Ritchie äntligen gjort en film som inte är dålig. Efter sju sorger och en Madonna hittar han äntligen någotsånär rätt i sin blandning av (mestadels manlig) romantik... Läs mer »
År 1887 gjorde Sherlock Holmes entre till vår värld med hjälp av sir Arthur Conan Doyles penna. Det var en kriminalare som världen inte skådat tidigare. Det har kommit miniserier, filmatiseringa... Läs mer »
Verkligen en nytolkning av Sherlock Holmes och helt ärligt ingen vidare. Har sagt det förr och säger det igen; det finns ingen som gör Sherlock Holmes bättre än Jeremy Brett. Period. With that said, filmen i sig var trots detta ok, lagomt underhållande och jag gillar RDJ så jag ger filmen en svag trea men en etta för ett dåligt försök att fånga en genuin Sherlock Holmes anda.
Robert Downey Jr är sannerligen inte min favorit.
Det här känns mest som nåt Steven Seagal eller Jean-Claude Van Damme kan ha gjort.
Detta var inget för mig. Men om man är insatt i sherlock Holmes så är detta säkert jätte bra. För snyggt och påkostat är det sannerligen.
Jag gillar scenografin och tidsandan med 1800-talets London och dessutom är Robert Downey Jr både rolig och full med charm i huvudrollen. Jude Law är nästan ännu bättre och underhållande medan Rachel McAdams praktiskt taget är usel i en menlös roll. Manusarbetet gör mig dock inte särskilt glad.
Dawney Jr är kul men det är en film som inte lyckas hålla uppe intresset.
Miljöbeskrivningen är i stort sett trevlig med tjusiga tidsenliga detaljer och viss utmärkt scenografi även om de stora scenerna är anskrämligt fula. Karaktärsbeskrivningarna av huvudrollerna är däremot förkastliga, likaså temat kring svart magi. Betyget blir en 2;a
(rek.3) Har undvikit den ett par år men nu vart det dags. Som väntat blev det en svag trea. Filmen är egentligen varken bra eller dålig, ett bra uttryck är "väntad". Scenerierna är ett stort minus.
Vilken totalt ointressant film. Ointressanta karaktärer, ointressant story, ointressanta skådespelare. Det kändes som att Robert Downey Jr. kunde vara sevärd en gång i tiden, men hans karriär är sen länge fast i sömngångar-fasen. Tidsperioden lyckas man inte alls använda till sin fördel heller, och visuellt är det plastigt och allmänt fult. Filmen får mig överhuvudtaget att bli lite gubbgrinigt inställd till allt vad modern film heter då den gör så många fel som är så typiskt för den film-era vi befinner oss i. Hela filmen är bara jobbig och tråkig. Svag tvåa
Glättigt utförd, med mörka krafter som kontrast. Kan väl duga som underhållning men inget jag längtar efter att se mer av.