Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Shoplifters


En fattig japansk familj som hankar sig fram på tillfälliga jobb och lågbetalda löner tvingas till snatteri för att få det att gå runt. Vid ett tillfälle stöter de på en flicka som de efter vissa omständigheter bestämmer sig för att rädda undan sitt öde och helt enkelt adoptera henne. Efter att hon anmälts försvunnen börjar polisen söka efter flickan.


Originaltitel Manbiki kazoku
Regissör Hirokazu Koreeda
Manus Hirokazu Koreeda
Genre Kriminalare, Drama, 2010-tal
Skådespelare Lily Franky, Sakura Andô, Mayu Matsuoka, Jyo Kairi, Miyu Sasaki, Sôsuke Ikematsu, Yûki Yamada, Moemi Katayama, Daisuke Kuroda, Kazuaki Shimizu, Izumi Matsuoka, Katsuya Maiguma, Hajime Inoue, Aju Makita, Kirin Kiki, Yôko Moriguchi, Akira Emoto, Kengo Kôra
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 448
Filmnummer 130609

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


QuiNonStultus
2020-07-30
Oj. Oväntad! Men bra. Lite quirky, men annars rätt mörk diskbänksrealism. Känns nästan lite brittisk, just apropå den hårda verkligheten liksom. Klart sevärd!
hsimpson
2020-07-02
Hade högre förväntningar på denna, men det är lite för segt och ointressant, trots upplägget. Ljusår från Nobody Knows, och ganska långt från de flesta av Kore-edas filmer, ärligt talat. Nu har jag sett alla 14 spelfilmer, och den här kvalar in på en blygsam 10:e plats, efter en svag trea i betyg.
Adoniram
2019-12-08
Stark film om familjeliv, relationer och behovet av bekräftelse och kärlek. Men kriminalare? Njaa ...
Jompalompier
2019-12-03
Väldigt fin film som väcker en hel del intressanta frågor. Ju mindre man vet om handlingen innan man ser den, desto bättre.
DYV
2019-07-18
Lång startsträcka för att komma in i handlingen. Dock premieras tittare som är på tårna och fångar upp detaljer som ger förklaringar till filmen storyline. Det finns ett djup och många bottnar som kan tolkas och analyseras vilket gör att filmen efterlämnas ett starkt avtryck. Tekniskt snyggt filmad och dynamiskt välfungerande i så tillvida att komisk inslag finns som blandas upp med tyngre frågor kring livsfilosofi på ett autentiskt sätt.
BarryHero
2019-04-14
Långsamt berättat men en film som för tankarna till gamle klassiske Ozu. Välskriva karaktärer som man inte vet var man har förrän filmens slut. Blev för övrigt oerhört sugen på nudelsoppa under filmens gång.
erosagape
2019-03-17
Bra och gripande om familjen som liksom vittrar sönder. Lilla huset bland höghusen fick mig att minnas (koldioxidöverkompenserade) besök i Tokyo, för så kan det verkligen se ut där.
Catapilla
2019-03-17
Som Dardennes, fast sämst.
Barneyk
2019-02-26
Riktigt bra och fin film. Vissa scener gör mig verkligen tårögd och filmen känns verkligen levande och karaktärerna på riktigt, även om dom känns lite lätt karikatyrartade. Sån värme i dom skapade familjebanden men också en kylig cynism. Filmen lämnar mig med så mycket känsla för karaktärerna och deras öden och jag vill verkligen veta hur det går för dom. Riktigt bra, ganska stark fyra och en av årets bästa filmer.
Spidde
2019-02-22
Mycket bra film som börjar lite segt och rörigt, men snart faller de olika bitarna på plats och sen flyter det på bra. Väldigt bra skådespel och mycket välskrivet manus där varje karaktär känns intressant och nyanserad. En film som jag kommer minnas länge.
Visa äldre kommentarer »