Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Shoplifters


En fattig japansk familj som hankar sig fram på tillfälliga jobb och lågbetalda löner tvingas till snatteri för att få det att gå runt. Vid ett tillfälle stöter de på en flicka som de efter vissa omständigheter bestämmer sig för att rädda undan sitt öde och helt enkelt adoptera henne. Efter att hon anmälts försvunnen börjar polisen söka efter flickan.


Originaltitel Manbiki kazoku
Regissör Hirokazu Koreeda
Manus Hirokazu Koreeda
Genre Drama, Kriminalare, 2010-tal
Skådespelare Lily Franky, Sakura Andô, Mayu Matsuoka, Jyo Kairi, Miyu Sasaki, Sôsuke Ikematsu, Yûki Yamada, Moemi Katayama, Daisuke Kuroda, Kazuaki Shimizu, Izumi Matsuoka, Katsuya Maiguma, Hajime Inoue, Aju Makita, Kirin Kiki, Yôko Moriguchi, Akira Emoto, Kengo Kôra
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 570
Filmnummer 130609

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Zebulonm
2021-02-13
En godkänd trea blir det.
Albion
2021-01-29
En stillsam betraktelse av en udda familj och deras mödor. Det är en trivsam blandning av glädje, gemenskap men också av fattigdom och missmod. På många vis en makaber film och slutscenerna för också tankarna till något och fel håll åt det förbjudna men visar ändå på en flerbottnad verklighet. Betyget blir en stark 3:a, dvs 3+
mammene
2021-01-10
Det verkar som om Hirokazu Koreeda gillar att skildra olika familjekonstellationer. Här en brokig samling individer och det tog ett tag att få koll på det hela, men när det hände så blev det lite av en aha upplevelse. De här individerna kunde utifrån tyckas väldigt kalla, men den visade också motsatsen och det är det som gör det hela så bra. Stark trea.
StureStenhög
2020-11-08
Jag har samma känsla varje gång jag ser en film av Koreeda, hans filmer är alltid bra, men de är aldrig mer än så. Han är bra på att skildra människor, och det känns alltid som att man får en autentisk inblick i en japansk vardag. Här får vi en udda sammansättning av karaktärer, och det är lätt att ta till sig av deras gemenskap. De är sympatiskt skildrade, men Koreeda glamouriserar dem aldrig, och han vill inte göra något statement av dem. De får bara existera, och det uppskattar jag. Så omdömet är enbart positivt, men i vanlig ordning lämnar den inget större avtryck efter sig hos mig
QuiNonStultus
2020-07-30
Oj. Oväntad! Men bra. Lite quirky, men annars rätt mörk diskbänksrealism. Känns nästan lite brittisk, just apropå den hårda verkligheten liksom. Klart sevärd!
hsimpson
2020-07-02
Hade högre förväntningar på denna, men det är lite för segt och ointressant, trots upplägget. Ljusår från Nobody Knows, och ganska långt från de flesta av Kore-edas filmer, ärligt talat. Nu har jag sett alla 14 spelfilmer, och den här kvalar in på en blygsam 10:e plats, efter en svag trea i betyg.
Adoniram
2019-12-08
Stark film om familjeliv, relationer och behovet av bekräftelse och kärlek. Men kriminalare? Njaa ...
Jompalompier
2019-12-03
Väldigt fin film som väcker en hel del intressanta frågor. Ju mindre man vet om handlingen innan man ser den, desto bättre.
DYV
2019-07-18
Lång startsträcka för att komma in i handlingen. Dock premieras tittare som är på tårna och fångar upp detaljer som ger förklaringar till filmen storyline. Det finns ett djup och många bottnar som kan tolkas och analyseras vilket gör att filmen efterlämnas ett starkt avtryck. Tekniskt snyggt filmad och dynamiskt välfungerande i så tillvida att komisk inslag finns som blandas upp med tyngre frågor kring livsfilosofi på ett autentiskt sätt.
BarryHero
2019-04-14
Långsamt berättat men en film som för tankarna till gamle klassiske Ozu. Välskriva karaktärer som man inte vet var man har förrän filmens slut. Blev för övrigt oerhört sugen på nudelsoppa under filmens gång.
Visa äldre kommentarer »