Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Shrek


Träsktrollet Shrek vill leva i lugn och ro i sitt träsk. Han skrämmer lätt bort alla inkräktare, ända tills hans hus och trädgård en dag invaderas av en samling ytterst påfrestande sagofigurer. Stora stygga vargar, tre små grisar, en träpojke med en växande näsa och ett antal goda feer är några av dem. Shrek inser att de har blivit utkörda ur den elake lord Farquaads rike. För att sagofigurerna ska få komma hem – och han själv ska få lugn och ro – gör han ett avtal med Farquaad. Shrek måste rädda den vackra prinsessan Fiona från en eldsprutande drake och ta henne med till palatset så att lorden kan gifta sig med henne.


Originaltitel Shrek
Regissör Andrew Adamson, Vicky Jenson
Manus Ted Elliott, Terry Rossio, Joe Stillman, Roger S H Schulman
Genre Komedi, Animerad, Familjefilm, Äventyr, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Mike Myers (röst), Eddie Murphy (röst), Cameron Diaz (röst), John Lithgow (röst), Vincent Cassel (röst), Conrad Vernon (röst), Jim Cummings (röst), Chris Miller (I) (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 33479
Filmnummer 2529

Recensioner

Skapad 2019-12-17 av Star-Basse
Filmen Shrek är en av dom bästa animerade filmerna som gjorts. Filmen är snyggt gjord och den är rolig. Handlingen: Filmen handlar om träsktrollet Shrek som lever ensam i sitt träsk och han tri...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av othis
Ett anskrämligt om än godmodigt troll räddar en bildskön prinsessa med skinn nog på näsan att göra behovet av en räddningsoperation ifrågasatt, en pladdrande åsna till följeslagare, en genr...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av connya
Toy Story filmerna är några av de mest underhållande jag sett, och jag älskar även Disneys fantastiska animerade filmer. Jag var således ganska säker på Att Shrek skulle passa mig eftersom Dre...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av RosaPantern
Du har aldrig stött på en hjälte som är riktigt som Shrek, den charmiga jätten som satte igång ett filmfenomen och fångade världens uppmärksamhet i den Största Sagan som aldrig berättats f...   Läs mer »

Kommentarer


kovikovi
2021-09-09
extremt bra film!
karlmats
2021-02-23
Det var väldigt länge sen jag såg Shrek så att se om den nu när hysterin har lagt sig och effekterna inte längre är senaste mode var ganska fascinerande. Jag tycker nog att den står sig bra än idag, Myers, Murphy och Diaz har bra kemi, man vänder upp och ner på gamla Disney-sanningar och man gör det med lika portion humor och glimt i ögat. Scenerna i drakens slott är riktigt snygga och visst får man lite World of Warcraft-känsla över hela den här världen trots att Shrek kom tre år innan spelet släpptes. Perfekt längd och hela tiden underhållande, men den saknar kanske det lilla extra för att rå på de bästa i den animerade genren, men en stabil 3a ska den ha (2004-08-11).
Dele
2020-08-14
Kompetent skriven och genomförd med en del komiska finesser. Personligen tycker jag den är ganska hysterisk och uppskattar inte berättarsättet som mer gör Shrek till en uppvisning än engagerande film. Inte min kopp te.
KyLLo
2018-07-17
Fånig och flamsig barnfilm. Mycket överskattad.
Rai
2017-12-11
Såg den här första gången när jag bodde i USA, så jag har en speciell relation till den här filmen. Eddie Murphy tolkning av Åsnan är så jäkla bäst och för övrigt är filmen så skön!
myslas
2017-08-21
Filmen som gjorde att man kunde ta Dreamworks Animation på allvar i en värld där Pixar var obestridda kungar av datoranimerade filmer samtidigt som man lyckades göra narr av många av Disneys mest älskade karaktärer. Väldigt rolig!
2004Orre
2017-04-11
Riktigt bra film.

2017-01-03
En stark 3:a, fantastiska karaktärer och lite sorglig. Snygga animationer.
Stygga-Vargen
2016-07-17
Grymt bra och rolig film som alla kan njuta av, oavsett ålder! Har bara sett den med svenskt tal men de som gör svenska rösterna gör väldigt bra ifrån sig. Klockren humor och mycket bra musik!
Tatty
2016-05-14
Älskar filmen! Den är så rolig, härlig, fin och underbar. Älskar Shrek, Åsnan och Fiona!
Visa äldre kommentarer »