Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Shrek 2


Efter att besegrat den eldsprutande draken och den elaka Farquaad, vann Shrek prinsessan Fionas hand. Nu väntar hans kanske största utmaning - svärföräldrarna. Tillsammans med Åsnan ger de sig av till landet Långt Långt Borta för att besöka Fionas föräldrar.


Originaltitel Shrek 2
Regissör Andrew Adamson, Kelly Asbury, Conrad Vernon
Manus Andrew Adamson, Joe Stillman, J David Stem, David N Weiss
Genre Komedi, Animerad, Familjefilm, Äventyr, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Mike Myers (röst), Eddie Murphy (röst), Cameron Diaz (röst), John Cleese (röst), Julie Andrews (röst), Antonio Banderas (röst), Rupert Everett (röst), Jennifer Saunders (röst), Larry King (röst), Kelly Asbury (röst), Conrad Vernon (röst), Chris Miller (I) (röst), Latifa Ouaou (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 22610
Filmnummer 19811

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av Kiril
USA har under sommaren tagits över av ett stort, grönt monster som nu är på väg till Europa. Nej, jag snackar inte om slemmiga aliens, utan detta monster är betydligt trevligare - Shrek är till...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av connya
Jag älskade Shrek. Det är en perfekt se - om - film sådär på morgonen och alla detaljer, skämt och små bifigurer ger alltid historien lite extra liv varenda gång man ser om den. Shrek 2 tar...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av ontherocks
Tecknad film är för barn. Innan vågen av animerad underfundig film sköljde över världen var det i stort så många såg på det. Den första filmen om träsktrollet Shrek begränsade sig knappas...   Läs mer »

Kommentarer


karlmats
2021-03-01
Ett snäpp ner från första filmen men det är ju fortfarande underhållande det här. Första halvan var lite svajig och att se Shrek och Fiona leka hus var inte det roligaste så jag var lite orolig där ett tag, sen kommer den härliga katten in i bilden och filmen tar fart. Pinocchio och pepparkaksgubben är härliga bifigurer, det är ett par bra sångnummer och det blir en trivsam upplevelse det här till slut även om the fairy godmother var ganska störig. Det räcker till en svag 3a vilket är en höjning från mitt gamla betyg som jag knappt kommer ihåg (2007-08-03).
Rai
2017-12-12
Håller fortfarande, men kanske börja det dala lite här...
myslas
2017-08-22
Har kanske inte lika många moment där man skrattar rakt ut som i första filmen men i gengäld får vi en intressantare historia med djupare karaktärer. Fortsätter dessutom att göra narr av Disneys sagofigurer på ett väldigt roligt sätt.

2017-01-03
Storyn var dubbelt så bra som i första och den nya skurken har alltid tyckt var cool, början på filmen var nog bäst tyckte jag!
Stygga-Vargen
2016-09-10
Nästan lika bra som första filmen, men bara nästan.
Tatty
2016-05-14
Lika bra och rolig som ettan. Lite aning spännande mellan Shrek och drömprinsen! Gillar slutet.

2016-02-12
Pus er kul.
Brouhaha
2015-10-30
Shrek 2 är dubbelt så bra som Shrek 1. Det hör man nästan på namnet.
Krille80
2014-10-28
Uppföljare som bara blir bättre tack vare bland annat Antonio Banderas och John Cleese i form av nya figurer. Annars är det samma höga kvalité och väldigt vuxenvänligt med skämt om högt och lågt. Man har väldigt kul. 3+
RichardEk
2013-07-23
Förvånansvärt lik ’Shrek’ vilket innebär att min recension på den också fungerar här, något nedkortad: "Som film för vuxna är Shrek en lyckad film även om den vid en närmare granskning inte är så mycket mer än en uppsättning referenser till i huvudsak annan populärkultur och en uppsättning ifrågasättanden av kulturella föreställningar kring kön, relationer och kärlek."
Visa äldre kommentarer »