2.1

Sicilianaren

Han valde att leva utanför lagens gränser i sin kamp för rättvisa. Han jagades som en vettvillig mördare och desperado. Jakten kostade 200 personer livet och en belöning på 20 miljoner var satt på hans huvud. Han stod på de fattiga och jordlösas sida. Kvinnorna drömde om honom och bad för honom. I männens ögon var han en hjälte som skyddades av den sicilianska hederskoden.

Originaltitel The Sicilian
Regissör Michael Cimino
Manus Gore Vidal, Mario Puzo, Steve Shagan
Genre Drama, Kriminalare, 80-tal
Skådespelare Terence Stamp, Christopher Lambert, John Turturro, Joss Ackland, Michael Wincott

2015-03-27
Lambert är total katastrof, men fotot är den stora behållning och hela filmen andas en speciell Cimino-magi. Svagt godkänd.
ilTerribile
2015-01-31
Avrådes kraftigt för de som läst boken med samma titel. Filmen är katastrofal sett till Puzos verk. En b-film rakt igenom till ett manus som rakt igenom andas fuoriclasse. Synd!
atroxa
2013-01-01
Lambert är ju fullständigt felcastad. Den är också lite för långdragen, eller känns så iallafall. Men det finns ändå små ögonblick av Cimino-magi och denna gång räcker det till en trea.
Intro
2010-11-16
Boken var helt klart bättre än filmen!
Juliana
2010-04-27
Tråkig!
egoman
2008-05-17
Om man kan lita på andras omdömen så verkar det som att jag skulle tycka mycket sämre om filmen ifall jag hade läst boken. Fast nu har jag inte läst boken, och därmed blir det ändå en svag trea.
saviola
2008-05-05
Boken var mycket bättre (om än inte helt sanningsenlig enligt släktingar till Guiliano). Filmen är tråkig och b-betonat.

2008-04-26
Usch och fy! Kanske en av världshistoriens sämsta filmer. Lambert spelar samma roll som han alltid gör, med sin släpiga Highlanderröst och töntiga låtsashjälteroll. Ungefär som en datanörd i en tävling för ultimate fighting. För att inte tala om den genomgående sugiga dialogen och intetsägande karaktärerna. Nej, jag orkar inte rabbla upp mer skit.
Hogman
2008-04-19
Den var tråkig. Enda roliga var att se en ung John Turturro
jakobfotboll
2008-03-13
Synd att filmen inte klarar att leva upp till bokens storhet!