Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Sicko


En humoristisk dokumentär som inte handlar om de 50 miljoner människorna i USA som inte har tillgång till sjukvårdsförsäkring, utan om de 250 miljoner som har det.


Originaltitel Sicko
Regissör Michael Moore
Manus Michael Moore
Genre Dokumentär, 2000-tal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5666
Filmnummer 52963

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av Boondock_saint
”Jag har officiellt inte gjort mig skyldig till något brott men jag är ändå skyldig till en annan människas död genom att säga nej till en livräddande behandling” Linda Peeno, före detta f...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av DonCondios
Nu är det 26 år sedan den överviktige, alltid kepsprydde dokumentärfilmaren Michael Moore regisserade sin första film, ”Roger and me”. Han har gjort flera filmer sedan dess, de flesta samhälls...   Läs mer »

Skapad 2019-12-13 av tobiaslindberg
Efter succéerna ”Bowling for Columbine” och ”Fahrenheit 9/11” hade Michael Moores senaste dokumentärfilm ”Sicko” svensk biopremiär nu i fredags. Den här gången tar Michael Moore sig an den ...   Läs mer »

Kommentarer


Stygga-Vargen
2016-09-26
Bra och intressant.
Krille80
2014-12-08
Michael Moore är tillbaka och denna gång är det USA`s "sjuka" sjukvårdssystem som är i skottgluggarna och det med all rätt. Vore jag amerikan så skulle jag bli mörkrädd efter att sett detta. Här behöver Moore inte ens använda sig av sitt sedvanliga vinklande för här är det självklart att något är riktigt fel. Underhållande och intressant! 3+
F-M-J
2014-11-24
För varje dokumentär Moore gör så blir jag mer och mer less på hans tillvägagångssätt att göra dokumentärfilm på. Sure, en dos komik kan vara bra för att kunna smälta det svårtuggade materialet. Men samtidigt så målar Moore med väldigt starka penseldrag och är oerhört manipulerande i sitt språk som filmskapare. Därav blir det svårt att förhålla sig till honom, oavsett faktumet att han tacklar viktiga ämnen. En stark tvåa.
Rehn108
2014-09-03
Vinkling hit och propaganda dit. Det är ett belysande av ett idiotiskt system som med all rätt vinklas och propageras mot. Det här är en gripande film som lyckades göra även mig tårögd vid ett par tillfällen.
saxen11
2014-02-06
Skulle nog vilja påstå att detta är moores bästa.
dudson
2013-05-01
Sjukt bra och ingående tragisk historia som är en skam för amerikas sjuk försäkringar,
jeremy_jones
2012-11-06
Inte en av hans starkare dokumentärer, och det presenteras knappast några nyheter för den som är någorlunda insatt. Men jag tycker Moores stil funkar bättre med ett mer filmiskt material - nu blir själva kulmineringen något krystad. (3/6)
myslas
2012-08-23
Michael Moores mest känslosamma film, Bowling for Columbine undantaget. Det känns helt sjukt att man kan sätta ett monetärt värde på mänskligt liv och låter folk dö för att tjäna en extra slant. Ett sådant system har inget att göra i ett modernt samhälle. Visst överdriver Moore en hel del när han pratar om statliga sjukvårdssystem i andra länder och sopar de problem som finns helt under mattan. Men det gör inte den här filmen mindre stark eller underhållande.
Deepshit
2012-04-28
Något bättre än Fahrenheit 9/11, mycket på grund av att ämnet kanske är mer intressant och genomarbetat. Sicko känns inte lika vinklad som t.ex Fahrenheit 9/11, men å andra sidan kan det vara svårt att veta. Sicko är både skrämmande och humoristisk när Michael Moore jämför sjukvårdssystemet i USA med bl.a Kanada, Storbritannien, Frankrike och Kuba. Skillnaden är stor och det är sjukt att en demokrati som USA kan behandla sina medborgare på det här sättet. Det här är bara resultatet av en oreglerad kapitalism. Sicko är dock inte lika bra som Bowling for Columbine och Roger and Me.
Russeldog
2012-04-16
Lite seg. Mycket fokus läggs på att förklara hur sjukvården funkar i länder liknande Sverige, vilket inte känns så intressant som svensk.
Visa äldre kommentarer »