Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Sid & Nancy


Drama som bygger på den sanna historien om Sid Vicious, basist i Sex Pistols och hans flickvän Nancy Spungen.


Originaltitel Sid & Nancy
Regissör Alex Cox
Manus Alex Cox, Abbe Wool
Genre Drama, 80-tal, Biografi
Skådespelare Gary Oldman, David Hayman, Chloe Webb, Courtney Love, Xander Berkeley, Debby Bishop, Andrew Schofield, Anne Lambton, Perry Benson, Tony London, Graham Fletcher-Cook
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1012
Filmnummer 4698

Recensioner

Skapad 2019-12-14 av C.J.
* OBS! Innehåller spoilers * Filmatiseringar eller dokumentärer om Sid Vicious har det verkligen inte gjorts många av. De få som finns berättar inte heller riktigt allt. Detta är inget undantag...   Läs mer »

Kommentarer


Ful_fisk
2019-02-08
Skrikig och gapig hela vägen, kanske inte den mest nyanserade bilden av punkscenen. Men knarkar-skildringen känns rätt trovärdig, både Sid och Nancy är rätt fascinerande. Några smågrejer är rätt galet roliga också.
Spidde
2018-07-01
Verkligen ingen höjdare, men ändå kul att ha sett den. Känns som en kultfilm. Väldigt skitig och smutsig och alla porträtteras som osympatiska svin. Som en skildring av punken är den inte heller särskilt lyckad, men delar av filmen är onekligen snyggt filmade.
schramm
2017-12-16
Note to self: alla punkare är dumma i huvudet och är man dum i huvudet är man punkare.......
Stygga-Vargen
2016-10-16
Bra, intressant och välspelat drama med mycket bra musik. Gary Oldman är klockren!
ilBrutto
2014-11-02
Gary Oldman är ok som Sid men Courtney Love är provocerande dålig i rollen som Nancy. Men jag undrar om det inte är Alex Cox som får bära skulden för hur jävla dålig denna film faktiskt är. Till saken hör att det finns fragent här som kulle kunna göra denna film till en betydande dito. Har Cox någon koppling till punken? Jag tror inte det när man ser med vilken kyla och ignorans av porträtterar den, som en karikatyr
Gordyal
2014-03-21
Hela Pistols-delen är så knökfull med nostalgi - en klanderfri gestaltning av attityden och livet kring britt-punken. Sedan övergår det till ännu ett habilt knarkardrama enligt mall 1A. Hur pass trogen filmen är verkligheten kan vi lämna därhän. (9/15)
precineadd
2014-01-16
tillkrånglad och överlång, men välgjord. deakins fenomenala foto och de fantastiska skådespelerna är de mest uppenbara fördelarna.
Berniey
2013-12-29
Den fungerade att se på första gången på 80-talet, men nu efter en omtitt så är det ju rena smörjan.Uselt skådespeleri och illa klippt och det känns som den skulle haft en större budget med bättre personregi.
DJ_Astroid
2013-10-26
Som en nidbild av vad Sex pistols var, och punken. Har regissören ens lyssnat på punk? Otroligt tunt skådespel. Pinsamt.
Joyfulsounds
2013-04-24
Som så många andra konstaterat bekräftar även jag härmed att Nancy är fett jävla störig med sitt gap och skrik. I övrigt är filmen inte fy skam.
Visa äldre kommentarer »