Sierra Torrida

Nunnan Sara räddas från tre cowboys av Hogan, som är ute på rekognosceringstur inför ett kommande uppdrag, att inta ett franskt fort. Fransmännen jagar Sara, men inte av den anledning som Sara anger. Hogan bestämmer sig för att hjälpa henne i utbyte mot information om fortet.

Originaltitel Two Mules for Sister Sara
Regissör Don Siegel
Manus Albert Maltz
Genre Komedi, Western, Krig, 70-tal
Skådespelare Clint Eastwood, Shirley MacLaine, Manuel Fábregas, Alberto Morin, David Povall, Ada Carrasco, Armando Silvestre, Pancho Córdova, Xavier Marc

labi
2020-08-23
En Clintanrulle som gör sitt jobb. Varken mer eller mindre.
dudson
2019-12-08
En western där Clint mest går runt småpackad & lullig" Själva storyn är hjärndöd. Skoj se MacLaine som strävsam nunna ändå" 2+,
RustyFilm
2018-01-12
En småkul och snygg western (regi Don Siegel). Clintan gör som vanligt en gedigen insats i den här typen av roll (eller egentligen i alla typer av roller). Värre är det med den andra huvudrollen Shirley MacLaine (Sara), hon känns helt malplacerad.
Portugallien
2016-02-24
Fläskkäft
2015-12-10
Clint Eastwood är cool som vanligt i denna ganska långsamma westernfilm. Det råder bra samspel mellan Eastwood och Maclaine och hon är både uppkäftig och tuff och kan med lätthet sätta Clintan på plats. Fotot är tilltalande och miljöerna är det absolut inget fel på. Finalen som borde varit filmens höjdpunkt är faktiskt mindre intressant, det är resan dit jag uppskattar mest.
Hypostas
2015-07-24
Småtrevlig och lite udda western, med Clintan.
Bomkia
2014-08-10
Bra musik av Morricone och intressant roll för MacLaine. Clintan gör precis det man kan förvänta sig. Gillade det explosiva slutet. 3+
jingoo
2014-04-05
Snygga miljöer från Mexiko höjer stämningen, men resten av filmen är väl sisådär. Känns som en sämre spaghetti-variant. Slätstruken.
Greven81
2014-03-06
Detta är definitivt en av de sämre Clintan-rullarna jag sett. Morricone tycks ha hakat upp sig och den som skrev "skämten" borde haft sig en omgång!
Zipper
2013-03-21
Shirley är jävligt skön, som alltid.