Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Sin City


Den våldsamma staden där polisen är korrupt och gatorna dödligt farliga. I de tre sammanvävda historierna får vi möta huvudkaraktären Marv som letar efter den som mördade Goldie, en kvinna han tillbringade en kärleksnatt med och som han sedan fann död bredvid sig i sängen morgonen efter, Dwight som kallhjärtat utnyttjats av en manipulativ kvinna och söker hämnd, och Hartigan - en polisman som snart ska gå i pension och som är misstänkt för ett brott han inte begått.


Originaltitel Sin City
Alternativ titel Frank Miller's Sin City
Regissör Robert Rodriguez, Frank Miller (II)
Manus Frank Miller (II)
Genre Action, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Jessica Alba, Rosario Dawson, Elijah Wood, Bruce Willis, Benicio Del Toro, Michael Clarke Duncan, Carla Gugino, Devon Aoki, Michael Madsen, Jaime King, Brittany Murphy, Clive Owen, Mickey Rourke, Nick Stahl, Rutger Hauer, Alexis Bledel, Josh Hartnett, Jude Ciccolella, Powers Boothe, Nick Offerman, Tommy Flanagan, Rick Gomez, Marley Shelton, Makenzie Vega, Arie Verveen, David Hickey, Evelyn Hurley, Nicky Katt, Clark Middleton, Lisa Marie Newmyer, Patricia Vonne
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 29526
Filmnummer 27083

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av LaszloKovacs
Rött mot grått är en vacker färgkombination som vi får avnjuta i början av Sin City när kameran visar en mycket välsvarvad kvinna bakifrån där hon står lutad mot ett balkongräcke. Allt gå...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av Rollywood
Sin City är staden där man skriver sina egna lagar. Polisen är korrupt och det finns fler mördare på gatorna än civilister. Filmen inleds genom att en mystisk man (Josh Hartnett) utför ett er...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av marfil
”Sin City” bygger på Frank Millers berömda serieböcker med samma namn. Jag har läst en hel del serier, men måste erkänna att jag aldrig har läst ”Sin City” men jag har förstått att filmen...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av
Sin City är baserad på Frank Millers serietidning med samma namn och tre olika historier berättas, som utspelar sig i staden Basin City, fylld av korrupta poliser, beväpnade prostituerade och mass...   Läs mer »

Skapad 2019-12-10 av
Cool men tråkig Robert Rodriguez-filmatisering (eller ”översättning” enligt Rodriguez själv) av tre skilda berättelser ur Frank Millers grafiska noveller om Basin City, hemvist för de laglösa...   Läs mer »

Skapad 2019-12-08 av von_fantasy
Vart ska man börja när det gäller denna film? Först kanske man ska ta och kommentera bilden och det visuella. Filmen visas i en gråaktig skala med endast några andra färger här och var (bland ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-06 av xani
Filmen har tre episoder. Ett för övrigt briljant upplägg, helt i min smak. Det är lätt att följa med, och jag känner att jag fick precis lagom tid att lära känna varje huvudperson. Huvudkar...   Läs mer »

Skapad 2019-12-06 av connya
Jag har alltid haft otroligt svårt för filmer som lever mycket eller helt på sin coolhet. Jag kan förstå att folk tycker exempelvis Look Stock..., Snatch och Kill Bill - filmerna är häftiga - m...   Läs mer »

Kommentarer


quelnightmare
2022-02-14
Sin City är inte så mycket en bearbetning som en transkription av en serietidningsklassiker till vita duken. Det lät som serietidningsfilmernas återuppståndelse. En nonsensfri nytänkning av genrens gränser. Det var det inte.
picklessmulan
2019-08-17
Ett Riktigt Mästerverk!! Ett måste i filmhyllan!
STHRUDTS
2019-05-06
Stilren macho serietidningsrulle utan mycket till innehåll. Några roliga skådespelarinsatser, främst från Rourke.
supermancover
2018-07-23
Själva skådespelarlistan är imponerande, men skådespelet i sig är ofta stolpigt och krystat. Extremt omotiverade kärlekshistorier. Inte min grej alls. Hade en gissad fyra på denna, sätter en etta.
JonteW
2016-12-25
Estetiken och skådespelarensemblem imponerar. Men storyn är i tunnaste laget och känns bitvis spretig och "all over the place". Kan med gott samvete påstå att detta är en gnutta överskattad rulle...
Hypostas
2016-12-23
Håller fortfarande.
RustyFilm
2016-12-10
Det här måste va den fullkomliga anpassningen av en serieblaska till film. Serietidningsentusiasterna måste jubla för här ges de tecknade rutorna liv på ett helt nytt sätt. Sin City är ett mästerverk av sin art men att se detta i två timmar blir ganska jobbigt. Trots mängder av blod, lik, våld och action blir det hela ganska tröttande. Fantastiskt kul och intressant att ha upplevt detta nyskapande sätt att göra film. Men antagligen hoppar jag eventuella efterföljare.
WillyV
2016-11-12
Måste omvärdera denna efter att sett den igen, efter tio år. Den är ju fett bra, ju.
WillyV
2016-10-24
Hypersnygg tvådimensionell serieestetik med lika tvådimensionella karaktärer och känslor.
Noseman2005
2016-08-24
Dags att värdera om (ner) den här. Jag antar att jag var ganska tagen av estetiken och hela den här Frank Miller-grejen (han visar sig vara ganska överskattad när man börjar skrapa på ytan) när det begav sig. Nu kändes det bitvis rent ofräsht, samt att det inte fungerade med så många korta historier. Kanske hade det varit bättre (men krävt mer) med en eller två historier som kunnat få BÅDE snyggheten och djupet istället för som nu, bara det förstnämnda. (5/10)
Visa äldre kommentarer »