Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Sinnenas rus


En gift venetiansk adelsdam inleder en ödesdiger kärleksrelation med en österrikisk officer under den österrikiska ockupationen på 1860-talet. Filmen bygger på en roman av Camillo Boito.


Originaltitel Senso
Alternativ titel The Wanton Countess
Regissör Luchino Visconti
Manus Suso Cecchi d\'Amico, Luchino Visconti
Genre 50-tal, Drama, Krig, Romantik
Skådespelare Alida Valli, Farley Granger, Massimo Girotti, Heinz Moog, Rina Morelli, Christian Marquand, Sergio Fantoni, Tino Bianchi, Ernst Nadherny, Tonio Selwart, Marcella Mariani
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 77
Filmnummer 20904

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


skitbad
2020-09-04
Det som drar ner mest är det stundtals horribla överspelet av Alida Valli...detta är en film där överspel fungerar i viss grad och det gör det också...ibland, stundtals är det dock helt enkelt för mycket och för dåligt bara. I övrigt är det smått makalöst, Visconti har ett otroligt öga och en speciell känsla för att hitta rätt stämning.
Ful_fisk
2016-08-21
Silket elegant foto, och vilka helsickes ursnygga kostymer! Men shit vad jag inte brydde mig.
auragolf
2013-11-22
I Senso finns alla elementen redan med, men det är först i Leoparden nästan ett decennium senare som Visconti får allt att stämma (och då är fallet ett mästerverk. Men Senso är helt klart en riktigt sevärd film, ett klassiskt melodrama.
emilstjernholm
2013-08-19
En del snygga scener (foto och scenografi) och i synnerhet slutscenen är häftig. I det stora hela är den dock outhärdligt tråkig. Den saknar driv.
Malfunction
2013-06-01
Snyggt foto och bra skådespelare. Jag kan inte låta bli att undra över hur den hade varit om Visconti hade fått sin vilja igenom och gjort den med Ingrid Bergman och Marlon Brando.
ilBrutto
2011-09-07
makalöst träig och extrem överspelad, tar sig mot slutet men då är det redan försent
#54
2010-12-07
Lite väl melodramatisk.
alexi
2008-11-11
Senso är en vacker och stilistisk film, ibland kanske lite väl stilistisk. Gillar Technicolor skarpt, likaså skådespelarnas insatser; inte minst Alida Vallis!
thefox
2008-06-11
zz zz zz
goeran
2008-02-19
Ett tjusigt kostymdrama med utomordentlig scenografi; allt i läcker technicolor och med musik av Bruckner (7:e symfonin). Alida Valli är mycket bra i huvudrollen som grevinnan Livia Serpieri.
Visa äldre kommentarer »