Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Sista kontraktet


Polisen Roger misstänker att ett mord på Sveriges statsminister Olof Palme planeras.


Originaltitel Sista kontraktet
Alternativ titel The Last Contract
Regissör Kjell Sundvall
Manus Mats Arehn, Steve Jansson, Börje Hansson, Johan Bogaeus, Hans Åke Gabrielsson, Kjell Sundvall
Genre Kriminalare, Thriller, 90-tal
Skådespelare Mikael Persbrandt, Emil Forselius, Leif Andrée, Reine Brynolfsson, Michael Kitchen, Pernilla August, Anders Ekborg, Bjørn Floberg, Per Ragnar, Jacqueline Ramel, Cecilia Ljung, Johan Lindell, Donald Högberg, Mathias Henrikson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1827
Filmnummer 1082

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rele
2023-02-07
En version av statsministerns mord. Jag höjer betyget till en trea p.g.a. teorin av Olof Palmes mord. Några bra skådespelare som Michael Kitchen och några till höjer betyget till en trea. .
Bumbi78
2019-08-16
Minns att den diskuterades vilt när den kom, men såg den aldrig då. Typisk svensk småtrist thriller som verkar fabricera hejvilt. Inte speciellt spännande, men heller inte så dålig som många sagt. En del logiska luckor i det hela.
Rai
2018-11-20
Men Gud, hur kan jag glömt bort alla dessa B-filmer. Nej, jag gillar inte svenskfilm...
Barneyk
2018-02-12
Har inte åldrats särskilt väl tycker jag, mest väldigt tråkig.
Gigi1943
2015-02-06
Märkligt att en film - där man definitivt vet hur det går - kan vara så spännande! Måste bara få en fyra! Upptäckte att jag hade sett den för länge sen för jag kände igen det där i leksaksaffären. Samtliga skådisar var utmärkta men verkar inte Pernilla August lite för gammal för att vara gift med Persbrandt (som här ser ut som en snorvalp ... han spelade över lite grand tycker jag men det kan bero på regin. Jag satt i alla fall och nästa bet på knogarna, intressant med Kitchens roll i detta makabra händelseförlopp som man ju sett olika tolkningar av. Mycket bra, se den!
Dele
2014-07-29
Spekulativ och kommersiell thriller kring Palme-mordet som man väl får ta med ungefär 20.000 nypor salt. Varken särskilt trovärdigt eller spännande.
Raimo_1985
2014-03-12
Svår att betygsätta, men staaaaaaaark trea, nästan fyra på många sätt. Jag har velat se den här så länge. Jag tycker att den har varit svår att få tag i. Hursomhelst, den motsvarade mina förväntningar. Även om det finns fåniga grejer som drar ner betyget, jättefåniga grejer, så tycker jag att den presenterar en intressant Palme-mordteori. Utöver att det alltid är sorgligt med Palme-mordet och att det inte blivit uppklarat, och den här filmens hemska slut, så har jag ärligt talat inte haft så roligt framför en film på länge. Vad det beror på? Persbrandts rollprestation. Många skulle nog kalla det överspel, men haha, han är ju så jävla bra! Han är ju helt galen. Var tvungen att ta om en hel scen i stugan för att jag och min sambo skrattade så mycket. Mikael Persbrandt borde vara mer med i teaterpjäser och mindre i alla skitfilmer han medverkar i, för det är ju verkligen en teaterskådis han är. Som min syster sa: "Ja han är en väldigt bra teaterskådis tycker jag, överdrivna gester och bombastisk röst och hörs och syns ända upp på tredje raden" HALLÅ!!!! HALLÅ!!!!!
ClintanTheKing
2013-11-29
En överraskande bra thriller som skildrar Palme-mordet på ett väl genomfört sett. Persbrandt liknar sin gestaltning av Gunvald Larsson en hel del vilket är ett plus. Sen tycker jag Michael Kitchen gör det väldigt bra som yrkesmördare. Filmen har även en rätt chockerande avslutning.
Galivan
2013-04-13
Positiv överraskning.
StureStenhög
2012-12-30
Kanske inget som sticker ut bland svenska thrillers, men den är lite bättre än genomsnittet av dessa filmer i det mesta den gör. Palmemordet har vävts in i historien på ett sätt som känns ganska smidigt och det är spännande att följa händelseutvecklingen. Persbrandt är förvisso lite för mycket Persbrandt som vanligt, men annars klarar sig skådespelarna bra, det är ett flertal kända namn som det är kul att se. Som film om Palmemordet har den kanske inte så mycket att erbjuda, men som thriller levererar den tillräckligt bra för att det ska räcka upp till en trea
Visa äldre kommentarer »