Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Sisu


Slutet av andra världskriget. Efter år av förgäves letande hittar den tuffe guldgruvarbetaren Aatami Korpi äntligen sitt livs guldskatt. Han försöker ta sitt byte från Lapplands fjäll in i staden men måste resa genom vildmark ockuperad och förstörd av tyska trupper.


Originaltitel Sisu
Regissör Jalmari Helander
Manus Jalmari Helander
Genre Drama, Action, Krig
Skådespelare Jorma Tommila, Aksel Hennie, Jack Doolan, Mimosa Willamo, Onni Tommila
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 89
Filmnummer 145691

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


hassehans
2023-10-18
Verklingen en finsk Madmakksi!
AdamB-film
2023-08-30
Svag trea. Stilistiskt ooriginellt. Tyvärr tippar den alltför ofta över till ologik i bibliska proportioner i scen efter scen. Gillar kontexten, men den hade vunnit på att bygga lite mer manus än att stapla ramboscener på varann.
StureStenhög
2023-06-21
Finsk nazislakt i karga lappländska miljöer. Nog har det sin charm allt. Filmen är verkligen ogenerat våldsam, och ofta till god komisk effekt. Med överdrivet filmisk estetik och en logik som bara existerar i filmens värld, så vänder man sig ju till en specifik publik som med glädje accepterar detta, och nog känner jag väl att jag kan räkna mig dit. Jag gillar trots allt klassiska filmhjältar med lite snack och mycket verkstad. Aksel Hennie är en kul skurk också. Man kommer dock inte ifrån att det blir lite repetitivt, och så jävla originellt är det inte heller, men den levererar underhållning så länge den varar
Dream
2023-06-19
En blandning av "John Wick, Rambo, Tarantino och Spagetti western." Fast här skall man kanske säga "Spagetti krig!". Skön film tills flygplans scenen dem sista 30 minuterna, för overkligt så den biten kunde ha skippats.
Jockflake
2023-06-09
Stenhård rulle, mycket underhållande.
djonipony
2023-06-08
3.5/5. Bra finsk Rambo-underhållning. Älskar att det är fritt från dialog i nästan 13 minuter och att Vår Gubbe inte babblar ihjäl sig. Alltid fint när skaparna vågar bjuda på tystnad. Fina miljöer, stenhård huvudrollsgrabb, vi får bara tugga i oss att tyskarna snackar engelska (tyvärr) och inte kan skjuta, här är det att lämna huvudet i hallen och njuta från fåtöljen. Att en av nazisterna ser ut att vara 7:e generationens renskötare är lika obegriplig som ofrivilligt komisk miss-casting. Typ aldrig sett ett mer finskt ansikte och inte't ögonbry höjdes när eftertexterna avslöjade att han tydligen inte ALLS hette Heinz-Dieter Müller utan såklart Onni Tommila.
Djason
2023-06-01
Om man bortser från allt det sjukt ologisk i filmen och det växer på hög helt klart så är filmen riktigt underhållande.
PeterTheW
2023-05-20
Helt okej. Alltid kul med lite nazi-asskick, men jag hade väntat mig lite mer.
Starkbröl
2023-05-19
Fniss, tyskarna talar engelska. Fniss, tyskarnas närvaro behandlas som om de invaderat finska Lappland från ingenstans och en ensam (ett tag) finne nu ska försvara sig mot och driva ut dem. Fniss, tyskarna kör en T-55 som man staplat massa skit på för att försöka dölja detta. Fniss, tyskarna ska fly i en DC-3. Totalt osannolika fightingscener (eller, ja, alla scener) inklusive en guldvaskarpanna som fungerar som Captain America-sköld. En finsk korsning av Inglourious Basterds och Valhalla Rising, typ. I genren "helt orimligt underhållningsvåld med gore" är det väl okej.
Shinobi
2023-05-16
Finsk Mad Max, typ. Inte mycket humor, inte mycket djup, inte mycket manus.
Visa äldre kommentarer »