2.2
2.2
Six Underground
Sex individer från olika delar av världen, var och en experter inom sitt område, har blivit särskilt utvalda; delvis på grund av sina färdigheter, men även på grund av deras vilja att radera sitt förflutna för att kunna förändra framtiden. Gruppen har sammanförts av en gåtfull ledare vars enda uppdrag i livet är att säkerställa att deras handlingar blir ihågkomna, även om han och hans kollegor inte blir det.

Originaltitel | 6 Underground |
Regissör | Michael Bay |
Manus | Rhett Reese, Paul Wernick |
Genre | Komedi, Action, Kriminalare, Thriller, 2010-tal |
Skådespelare | Ryan Reynolds, Mélanie Laurent, Manuel Garcia-Rulfo, Ben Hardy, Adria Arjona, Dave Franco, Corey Hawkins, Lior Raz, Payman Maadi, Jurij Kolokolnikov, Kim Kold, Lídia Franco, James Murray, Lukhanyo Bele, George Kareman, Daniel Adegboyega, James Carroll Jordan, Ron Funches |
Underhållande och rolig med snygga effekter och bra cast, men förstörs alldeles för mycket av dålig editering överlag och allmän rörighet. Inte att det är oklart gällande handlingen, men allting kunde gjorts så mycket bättre. Det är lite som att man velat ha med precis alla idéer man haft på så hetsig tid som möjligt och inte kunnat döda sina darlings. Det är ganska skumt att de två timmarna upplevs väldigt långa trots att den genomgående känslan varje scen är att det går för snabbt. Det vill säga att man borde gjort saker mer visuellt tydligt/ohastat utan att för den skull sega ner filmen. Svårt att beskriva! Riktigt synd då det fanns otroligt stor potential att kunna starta en ny filmserie á la Oceans Eleven/Fast & Furious och så vidare.
Det börjar med en evighetslång biljakt där förmodligen hundra personer dör och sedan går det bara utför. En massa dödande accompanjerat av en konstlat flåshurtig dialog är bara tröttsamt. En oengagerande, sönderklippt och hjärndöd smörja, helt enkelt. Och sämst är Ryan Reynolds.
Underhållande på det där hyperadrenalinstinna sättet som kännetecknar Michael Bays filmer. Tankarna går närmast till ’Bad Boys II’ med sina superestetiska biljakter som varar i en mindre evighet. Problemet är väl att Ryan Reynolds inte har Will Smiths karisma, vilket gör att den hurtfriska dialogen hela tiden ligger på gränsen att bli töntig. Dock en stabil trea i betyg. De första inledande femton minuterna är bland det galnaste jag sett på Netflix.
Biljakten var mest värdelös. Bad guys dök upp från ingenstans. En sekund står de stilla med bilen och finns ingen bakom dem. När de börjar köra då finns redan bil bakom dem. fanns massa sådant. Var mycket overklig.
Jag älskar, älskar, älskar filmens första 20 minuter. Mycket kan sägas om Michael Bay men under dessa första 20 min visar han sin allra bästa sida. Biljakten, action, effekterna, stunten, Ryan Reynolds humor, scenografin, och kameraarbetet är allt av toppklass. Hade filmen slutat efter dessa 20 min hade filmen fått full pott. Ärligt talat skulle jag rekommendera er att endast se dessa 20 min och låtsas som att detta var en kortfilm och sedan stänga av filmen. Resten sänker bara betyget.
Full fart hela tiden men tack vare att man lagt ner mycket tanke i actionscenerna så lyckas man hålla dom nyskapande och intressanta, och det gör att filmen klarar sig ända in i mål. Håller med den som klagar lite på klippningen, och det är sant, ibland blir det för hackigt. Storyn är basic, det är bara en actionkavalkad, men en rätt charmig och lättsam sådan (förutom det faktum att människor runt om brutalt dör som flugor vilket ger lite blandade känslor när man har en så kul åktur).
Vem är honungsgrävlingen? haha sjukt kul. Man får ta filmen för vad den är och här fungerar Bays alla slowmotionscener hyfsat. Snygga actionscener och skön humor sen får man bortse från all logik.
Oerhört provocerande att sådan här film får produceras.
Är människor magnetiska?
Sån skit! På alla plan! Dialog, scener, manus.... alltså.. va fan.