Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Själen


Har du någonsin undrat var din passion, dina drömmar och dina intressen kommer från? Vad är det som gör dig... till dig?


Originaltitel Soul
Regissör Pete Docter, Kemp Powers
Manus Pete Docter, Kemp Powers, Mike Jones (II)
Genre Komedi, Animerad, Familjefilm, Äventyr, Fantasy, 2020-talet
Skådespelare Jamie Foxx (röst), Tina Fey (röst), Graham Norton (röst), Rachel House (röst), Alice Braga (röst), Richard Ayoade (röst), Phylicia Rashad (röst), Donnell Rawlings (röst), Ahmir-Khalib Thompson (röst), Angela Bassett (röst), Margo Hall (röst), Daveed Diggs (röst), Wes Studi (röst), Sakina Jaffrey (röst), Fortune Feimster (röst), June Squibb (röst), Zenobia Shroff (röst), Peggy Flood (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 515
Filmnummer 138829

Recensioner

Skapad 2023-07-12 av darkmist82
Pete Doctor som gett oss klassiker som "Monsters inc" (2001), "Upp" (2009) och "Insidan ut" (2015) tar oss med på sin fjärde Pixar film som denna gång fokuserar på döden och en dröm att få uppn...   Läs mer »

Kommentarer


StureStenhög
2023-05-22
En stabil Pixar-film. De har gjort bättre och sämre. Döden som tema är alltid lite härligt, och det behandlas på ett intressant sätt med ett budskap som känns sympatiskt och smidigt integrerat. Dock kan jag tycka att det absoluta slutet blir lite för mycket att båda vilja ha kakan och äta den. Men det är en fascinerande värld som målas upp med ett och annat fyndigt inslag, men känslan av att det mesta hade kunnat utvecklas mer går inte att komma ifrån, och det hela blir lite stressat. Karaktärerna hade gärna fått vara lite mer minnesvärda också
Sheepy
2023-01-14
Ytterligare en välgjord Pixar-film med allt vad det innebär. Historien är söt och på pappret gripande (även om den aldrig lyckas fånga mig helt). Det filmen däremot saknar som den hade behövt mer av är humor, det fanns en del möjligheter till detta när ”själarna” bytte kropp men det nyttjas aldrig helt ut. Det ligger istället ett skimmer av vemodighet över hela filmen som inte helt tilltalar mig.
Gordyal
2022-04-23
Wow, bitvis riktigt starka grejer. Däremot hamnar den i skymningslandet mellan barnfilm och film för vuxna - nu blev det varken hackat eller malet. Detta till trots förtjänar den ändå sitt wow. (9-/15)
BjörnBandhund
2021-10-14
BRA men inte bland studions bättre. Plus för musiklärarinslaget! 3+/5.
vonadel
2021-05-10
Hade nog för stora förväntningar på denna. Brukar ha en förkärlek för animerad film. Känns dock som jag tappat det lite det senaste. Tänkte dock att denna skulle återupprätta det hela. Men nja, helt ok, men jag engageras inte tillräckligt för ett högre betyg faktiskt. 6/10
AugustDellert
2021-03-07
Det bästa Pixar gjort på många, många år tycker jag. Och den film dem gjort som känns mest riktad till vuxna. Riktigt bra på många sätt!
Ful_fisk
2021-02-12
Bra, välgjord och högkvalitativ på alla sätt och vis, men... jag kanske bara hade lite väl höga förväntningar som hoppades på ett nytt mästerverk som Upp eller Insidan ut. Den här känns som att den borde vara där uppe, men är inte riktigt det. Jag satt liksom aldrig med hjärtat i halsgropen på det sättet när jag såg den här filmen, och var aldrig sådär makalöst engagerad som jag var under de ovan nämnda filmerna. Det här var mer som Pixars senaste filmer kvalitetsmässigt, Coco och Framåt, vilket givetvis inte är något fel i sig, men jag trodde det skulle bli en comeback till de där riktiga mästerverken. Kanske är det helt enkelt att de berättat den här typen av historia lite för mycket nu, hela dödsriket-biten gjordes ju redan i Coco, och dessutom lite bättre. Förresten, är inte eftervärlden lite oinspirerad i sin animation? Jag har sett så många mer spännande skildringar av livet efter detta än vad vi får här. Men nu känner jag att jag blir lite för negativ, den här filmen ska definitivt ha sin fyra. Men att den skulle vara en fyra på gränsen till en trea snarare än en fyra på gränsen till femma var lite mindre än jag hoppats på. Ska bli intressant hur den här filmen går till historien. För mig känns den som den logiska fortsättningen på Insidan ut, fast utan den filmens totala magi. Verkligen bra, men inte makalös.
JD
2021-01-16
Lite banalt budskap om att livets mening är att leva det. Men det gestaltas så oerhört snyggt vilket blir ett budskap i sig: Filmens mening är att vara film. Jag köper det.
TimBuckley
2021-01-13
Blir man tagen av känslan som innehållet ger så flyger den här filmen fram. Vacker.
HerrNenne
2021-01-05
En film för vuxna som samtidigt försöker vara en film för barn. Pixar är kompetenta så det fungerar, men det gör också att det varken blir en perfekt vuxenfilm eller en perfekt barnfilm. Istället blir det en ibland ganska rolig film med många vuxna teman och lite fina känslomässiga stunder mot slutet. Inget nytt. Men en bra film för alla. (huvudkaraktären är dock urtråkig).
Visa äldre kommentarer »