Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Själen


Har du någonsin undrat var din passion, dina drömmar och dina intressen kommer från? Vad är det som gör dig... till dig?


Originaltitel Soul
Regissör Pete Docter, Kemp Powers
Manus Pete Docter, Kemp Powers, Mike Jones (II)
Genre Komedi, Animerad, Familjefilm, Äventyr, Fantasy, 2020-talet
Skådespelare Jamie Foxx (röst), Tina Fey (röst), Graham Norton (röst), Rachel House (röst), Alice Braga (röst), Richard Ayoade (röst), Phylicia Rashad (röst), Donnell Rawlings (röst), Ahmir-Khalib Thompson (röst), Angela Bassett (röst), Margo Hall (röst), Daveed Diggs (röst), Wes Studi (röst), Sakina Jaffrey (röst), Fortune Feimster (röst), June Squibb (röst), Zenobia Shroff (röst), Peggy Flood (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 479
Filmnummer 138829

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Gordyal
2022-04-23
Wow, bitvis riktigt starka grejer. Däremot hamnar den i skymningslandet mellan barnfilm och film för vuxna - nu blev det varken hackat eller malet. Detta till trots förtjänar den ändå sitt wow. (9-/15)
BjörnBandhund
2021-10-14
BRA men inte bland studions bättre. Plus för musiklärarinslaget! 3+/5.
vonadel
2021-05-10
Hade nog för stora förväntningar på denna. Brukar ha en förkärlek för animerad film. Känns dock som jag tappat det lite det senaste. Tänkte dock att denna skulle återupprätta det hela. Men nja, helt ok, men jag engageras inte tillräckligt för ett högre betyg faktiskt. 6/10
AugustDellert
2021-03-07
Det bästa Pixar gjort på många, många år tycker jag. Och den film dem gjort som känns mest riktad till vuxna. Riktigt bra på många sätt!
Ful_fisk
2021-02-12
Bra, välgjord och högkvalitativ på alla sätt och vis, men... jag kanske bara hade lite väl höga förväntningar som hoppades på ett nytt mästerverk som Upp eller Insidan ut. Den här känns som att den borde vara där uppe, men är inte riktigt det. Jag satt liksom aldrig med hjärtat i halsgropen på det sättet när jag såg den här filmen, och var aldrig sådär makalöst engagerad som jag var under de ovan nämnda filmerna. Det här var mer som Pixars senaste filmer kvalitetsmässigt, Coco och Framåt, vilket givetvis inte är något fel i sig, men jag trodde det skulle bli en comeback till de där riktiga mästerverken. Kanske är det helt enkelt att de berättat den här typen av historia lite för mycket nu, hela dödsriket-biten gjordes ju redan i Coco, och dessutom lite bättre. Förresten, är inte eftervärlden lite oinspirerad i sin animation? Jag har sett så många mer spännande skildringar av livet efter detta än vad vi får här. Men nu känner jag att jag blir lite för negativ, den här filmen ska definitivt ha sin fyra. Men att den skulle vara en fyra på gränsen till en trea snarare än en fyra på gränsen till femma var lite mindre än jag hoppats på. Ska bli intressant hur den här filmen går till historien. För mig känns den som den logiska fortsättningen på Insidan ut, fast utan den filmens totala magi. Verkligen bra, men inte makalös.
JD
2021-01-16
Lite banalt budskap om att livets mening är att leva det. Men det gestaltas så oerhört snyggt vilket blir ett budskap i sig: Filmens mening är att vara film. Jag köper det.
TimBuckley
2021-01-13
Blir man tagen av känslan som innehållet ger så flyger den här filmen fram. Vacker.
HerrNenne
2021-01-05
En film för vuxna som samtidigt försöker vara en film för barn. Pixar är kompetenta så det fungerar, men det gör också att det varken blir en perfekt vuxenfilm eller en perfekt barnfilm. Istället blir det en ibland ganska rolig film med många vuxna teman och lite fina känslomässiga stunder mot slutet. Inget nytt. Men en bra film för alla. (huvudkaraktären är dock urtråkig).
HerrArne
2021-01-04
En helt underbar film där manus, animation och inte minst musik förenas till ett mästerverk. Dessutom har röstskådespelarna en fantastisk tajming och känsla för att bära historien.
ShenLong
2021-01-01
tyckte att den var väldigt fin. bra ljud och soundtrack. spännande artstyle i alla fall när de tar ut svängarna lite mellan dimensionerna. Känns dock väldigt vuxen. svalt med humor också.
Visa äldre kommentarer »