Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Sjätte sinnet


Dr Malcolm Crowe är en ansedd barnpsykolog, men han jagas av minnet av en ung patient han inte kunde hjälpa. Så träffar han Cole Sear, en rädd och förvirrad åttaåring. Genom att hjälpa Cole söker Dr Crowe sinnesro. Men han står helt oförberedd inför det som hemsöker Cole: fruktansvärt skrämmande, ovälkomna besök från en helt annan värld.


Originaltitel The Sixth Sense
Regissör M Night Shyamalan
Manus M Night Shyamalan
Genre Drama, Thriller, Mysterium, 90-tal
Skådespelare Bruce Willis, Haley Joel Osment, Toni Collette, Olivia Williams, Mischa Barton, Donnie Wahlberg, Trevor Morgan, Peter Anthony Tambakis, Jeffrey Zubernis, Bruce Norris, Glenn Fitzgerald
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 28041
Filmnummer 84

Recensioner

Skapad 2019-12-16 av connya
Malcom Crowe är en respekterad barnpsykolog som en dag får en ny patient; en liten pojke vid namn Cole Sears. Lika mycket som han ser det som en utmaning att försöka hjälpa denna inåtvända kill...   Läs mer »

Kommentarer


dudson
2020-02-27
SeeeeeegZZZzzz.. Men Willys är alltid grymt sevärd ändock"
Rele
2018-12-12
Jag har kollat Sjätte sinnet igen och nu höjer jag betyget till en fyra.
Rai
2018-02-04
Överskattad men bra.. Var riktigt länge sedan jag såg den, så jag måste se om den nu...
jopjop
2018-01-17
Jag vet inte. Jag är inte imponerad. Märkligt tempo i filmen.
Rift
2017-06-06
Här avslöjas obarmhärtigt vilken usel skådis Bruce Willis är. Han är definitivt i samma kalkondivision som Mark Wahlberg, Ashton Kutcher, Michelle Pfeiffer och Keanu Reeves. Deras gemensamma spelstil påminner mest om dresserade barn.
yrkeschaufföre
2017-06-06
Nu får jag anse att jag har sett den, missade lite i början men jag har å andra sidan sett delar av den sen den började gå på tv. Jag tycker tyvärr att Bruce är lite tråkig men HJO är bra om än lite obehaglig.

2016-12-30
Denne filmen er bra første gangen man ser den, da den overrasker en. Men når man ser den igjen så holder det jo ikke als. Da blir den riktig dårlig og ulogisk faktisk. Shyamalan burde gjøre noe annet enn film. -3.
Nalland
2016-12-23
Även om den för mig personligen kändes speciell och obehaglig första titten som yngre sitter känslan kvar ännu. En film som gärna vill ses en eller två gånger extra utan dömmande. Om mänskliga dragningskraften i att försöka förstå det övernaturliga, livet efter döden och vad som krävs för att få ro samtidigt som det ligger i naturen att lika starkt ifrågasätta det som inte kan styrkas. Ju mer som indirekt sägs desto snabbare reser sig arm- och nackhåren på scener där det just talas till ens sjätte sinne. Lyckat att avspegla det hela ur ett emitionellt mottagligt perspektiv, det enda barnet med ensamstående moder. Haley Joel Osment måste nämnas. Pojken gör en helt otrolig övertygande prestation som barnskådespelare, han lyfter till och med Bruce Willis samspelet dem emellan. Tack och lov lämnar denna kuslighet en med bra magkänsla.
RustyFilm
2016-12-10
Ett oförutsägbart thrillerdrama med mycket övernaturligt jox. Kusligt. Gillar inte den här typen av film, det blir för mycket på nått sätt. Men hyfsat bra ändå.
Stygga-Vargen
2016-10-29
En av 90-talets bästa filmer, alla kategorier! Den är väldigt kuslig och spännande och skådespelarna gör väldigt bra ifrån sig - särskilt Bruce Willis, Haley Joel Osment och Toni Collette.
Visa äldre kommentarer »