Sju brudar - sju bröder
Adam, den äldste av sju bröder, åker till stan för att gifta sig. Han övertalar Milly att gifta sig med honom samma dag. Det blir dock problem när de kommer hem till de andra sex bröderna.

Originaltitel | Seven Brides for Seven Brothers |
Regissör | Stanley Donen |
Manus | Albert Hackett, Frances Goodrich, Dorothy Kingsley |
Genre | Musikal, Western, Familjefilm, Romantik, 50-tal |
Skådespelare | Jane Powell, Jeff Richards, Howard Keel, Russ Tamblyn, Tommy Rall, Marc Platt, Matt Mattox, Jacques D'Amboise, Julie Newmar, Nancy Kilgas |
Inte direkt usel trots sin unkenhet men det är inte bra någonstans och mest tråkigt och dumt.
Så länge Stanley Donens filmer är så här oemotståndligt underhållande och lyckobringande spelar det mindre roll att storyn känns lite märklig. Jane Powell står för lysande skådespeleri och danskoreografin är av absolut högsta klass. Som helhet kanske det är en rätt bra bit kvar till Singing In The Rain eller New York dansar, men så mycket kanske man inte ska begära heller. Härlig och mysig film!
Nu har jag inget emot musikaler för när de är bra så är det inte så dumma att se på. Denna film känns dock bara underlig för mig. Handlingen är väldigt tunn, musiken inget vidare och karaktärer och deras agerande skrattade jag mest åt. Väldigt gammeldags i sitt synsätt. Gudarna ska dock veta att det finns mycket sämre film än denna.
Fin koreografi, fina färger, fina tjejer.
En unken handling.
En del riktigt häftiga dansnummer!
Rätt underhållande och helt orealistisk, på ett barnsligt mysigt sätt som gör att jag accepterar det.
"Lonesome Polecat"-numret är så sanslöst att jag tänker "Monty Python".
Bara taklagsfesten är värt en tidig,rätt kul gammal rulle