3.6
3.6
Sju hertigar

Louis Mazzinis mor tillhör den aristokratiska familjen D'Ascoyne, men hon rymmer med en operasångare. På grund av det så blir hon och Louis utkastade av D'Ascoynes-familjen. Som vuxen så beslutar Louis sig för att hämnas genom att bli den nästa hertigen i familjen. Att mörda alla pretendenter verkar vara det säkraste sättet för honom att nå sitt mål…
Originaltitel | Kind Hearts and Coronets |
Regissör | Robert Hamer |
Manus | Robert Hamer, John Dighton |
Genre | Drama, Komedi, 40-tal |
Skådespelare | Alec Guinness, Valerie Hobson, Joan Greenwood, Dennis Price, Miles Malleson, Arthur Lowe, Jeremy Spencer |
En ganska roande svart komedi där trots det spektakulära med att Alec Guinness innehar sju roller (tror jag) så är ingen av dem huvudrollen. Den innehas istället av Dennis Price och det kanske är där, runt honom det brister lite. För all del underhållande, men utan att lyfta riktigt så stannar betyget på en stark 3;a, 3+
Ganska fin scenografi men pladdrig och undermåligt manus. Betyget når inte upp till en tvåa.
Bra film i en genre som ligger en varmt om hjärtat.
Robert Hamers Kind Hearts and Coronets från 1949 är en charmerande svart komedi (med torr brittisk humor) som tål att ses om många gånger. Dennis Price är strålande i huvudrollen liksom också Alec Guinness, Joan Greenwood och Valerie Hobson i tre andra viktiga roller. Betyg 4.
Själva idén är rätt rolig, och den börjar bra, men jag tycker att den tappar efterhand. Jag är lite för ointresserad av Mazzinis äventyr för att det ska funka fullt ut. Men visst är det lite roligt med den torra, charmiga, brittiska galghumorn. Stark tvåa, möjlig höjning när jag smält den lite mer.
Mycket underhållande! Härligt brittiskt, drypande av svart komik. Och så skådespelarna också! Härligt.
Riktigt underhållande film mycket tack vare att den sjuder av härlig svart humor. Dennis Price spelar sin roll med glans och är minnesvärd liksom Alec Guinness som här porträtterar hela familjen D'Ascoyne. Hela åtta olika roller. Valerie Hobson(Edith D'Ascoyne) och Joan Greenwood(Sibella Holland) gör också sevärda rollinsatser. 4-
Så underbart brittiskt torr och charmig! Otroligt underhållande och det är dessutom en spänning och nyfikenhet som ligger över filmen mest hela tiden. Underbar insats av Dennis Price!
Louis beslutsamhet och iskalla inställning att nå sitt mål att bli den nästa hertigen är något alldeles speciellt. Alec Guinness spelar en hel drös med karaktärer (8) som står i Louis väg. Detta behandlas med svart humor och en perfekt tajmad voice over som gör detta till en minst sagt charmig och minnesvärd film. "Please rise from that absurd position!"
Vuxenmatine