2.2

Skeletons

Peter Crane med familj bestämmer sig för att lämna New York för lugn och ro i lantliga Maine. Vid ankomsten välkomnas de av stadens pastor och redaktören för lokaltidningen. Staden verkar idyllisk, tills en kvinna kontaktar Peter och berättar att hennes son har oriktigt åtalas för mord. Ju mer Peter engagerar sig, desto mer fientligt inställda blir stadsborna till Peter och hans familj. De vill att Peter slutar upp med sitt snokande men Peter har bestämt sig för att ta reda på sanningen som staden döljt i över 100 år.

Originaltitel Skeletons
Regissör David DeCoteau
Manus Joshua Michael Stern
Genre 90-tal, Action, Thriller
Skådespelare Christopher Plummer, James Coburn, Dennis Christopher, Ron Silver, Kyle Howard, Paul Bartel, David Graf, Kathleen Noone, Arlene Golonka, Dee Wallace

2018-08-19
Med tanke på vad DeCoteau har i sin meritlista känns den här b-thrillern väldigt seriös. Tidstypiskt på alla sätt, men en trevlig liten thriller överlag med en bra skådisensemble.
emmycaution
2014-08-26
Den får en trea för dess genregränsöverskridande.
dudson
2014-01-15
Trodde den skulle vara bättre. typisk dussin thriller film från 90-talet. och slutet kan vara det uslaste som nånnsin skådats på film.
TantEva
2011-08-15
Tycker den är okej ändå. Jag fick den för 2.50 :) (1 film av 4 i en dubbel-DVD för 10 kr - betalar man så mycket så vet man att man får kvalitet! *s*)
rhide
2008-07-14
Fick filmen för 5:-, hehe, leder jag ligan? :) Dock är den inget jag rekommenderar, hur många gånger har man inte sett den här typen av berättelser om och om och om och om igen.....? En variant som dessutom är stelt återberättad, långtråkig och stilistiskt överdriven ger verkligen jag inte mycket för...
Dele
2008-03-21
Väldigt stelt och övertydligt berättad, men filmen har ett bra och vettigt budskap, om något som tyvärr alltid har, och tyvärr troligtvis alltid kommer att följa med mänskligheten.
Kurosawafan
2007-06-12
Börjar som ett OK drama men övergår till B skräckis...besvikelse (som för 10:- så ...)
winolle
2005-10-30
Väntade mej mer pinsam dålighet men trots tvivelaktiga skådespelarinsatser så är detta okej.. det är spännande och har budskap... filmen går att titta på om man bortser från det töntiga överdrivna slutet.
Flonk
2004-10-07
Insåg nu efter omtitten att den inte var värd en trea. Silver är inte alls övertygande och hans fru och son är pinsamma. Men den har några spännande stunder och har man överseénde med halvtaskigt skådespeleri och förutsägbarheten. Så är det en okej film för stunden. Stark 2:a.
Flonk
2004-07-19
Bättre än väntat. Känns som en typisk tv-produktion med gamla stjärnor som egentligen borde gått i pension för länge sen men ser ett sista tillfälle att tjäna lättförtjänta pengar. Men Skeletons är faktiskt ett undantag. Coburn och Plummer är hyffsade i sina roller och filmen kommer upp i godkännt nivån. Däremot är Ron Silver ganska sliten, spelar och ser ut som en bärplockare som gör reklam för smultron. Spänningen gör dock att filmen håller hela vägen ut.