Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Skicka vidare


Eugene Simonet är lärare i samhällskunskap, han lever ett inrutat liv och är något av en pedant. Arlene McKinney är en ensamstående mor som bor med sin tolvårige son Trevor i ett fattigt område. Hon dubbelarbetar för att förbättra sitt och sonens liv. Trevor går i Simonets klass. En dag får han och de andra eleverna ett uppdrag av sin lärare, nämligen att försöka förändra något till det bättre i den närmaste omgivningen.


Originaltitel Pay It Forward
Regissör Mimi Leder
Manus Leslie Dixon, Catherine Ryan Hyde
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Helen Hunt, Kevin Spacey, Haley Joel Osment, Jon Bon Jovi, Angie Dickinson, Jay Mohr, Jim Caviezel
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 8493
Filmnummer 1477

Recensioner

Skapad 2019-12-15 av cineasten89
Det är sällan man blir så gripen av en film och att den får en att tänka efter mycket. Trevor är en ung pojke som tror att han kan göra vad som helst han vill bara någon säger det till hono...   Läs mer »

Kommentarer


Rele
2023-06-05
Jag såg filmen Pay it Forward igen. Jag har get alldeles för lågt betyg tidigare och ändrar det till en fyra.
Rele
2023-06-05
Jag såg filmen Pay it Forward igen. Jag har get alldeles för lågt betyg tidigare och ändrar det till en fyra.
BjörnBandhund
2021-11-30
Här finns en väldigt sympatisk grundpremiss och högklassiga skådisar. Men stundtals är det lite för händelsefattigt, även om tempot förbättras under andra halvan. Allt hade kunnat landa på en fyra om det inte vore för det idiotiska slutet som egentligen inte tillför någonting utan bara känns som ett desperat försök att slänga in mer tragik. Därför blir det inte mer än en labil trea. 3/5.
film_Alex
2018-08-27
"A movie some years back entitled Pay it Forward was based on the idea that those to whom good deeds had been done should “pay it forward” to others. The reality is frequently less benign. What people 'pay forward' is often the result of a job poorly done or a problem unaddressed, a malfunction that gets passed along from one bureaucratic official to another until it gets dumped on someone who has neither the power nor the position to pay it forward any further." - Randall Smith Addendum. Den här filmen dansar på rosa moln med en naiv tilltro till människors godhet. Sanningen är den att de flesta människor går inte att lita på och se upp för de som försöker dumpa ännu en bajsmacka på dig. Finn människor som är av god karaktär och jobba tillsammans med dessa.
Rai
2022-02-14
Har nog inte sett den här sedan jag bodde i USA, men vad jag minns av den att den var tänkvärd, men slutet var viss lite väl smörig och en aning sentimental... eller nått ditåt...
Jamesa
2017-08-21
Kanske inte bra,men ändå helt ok. Funkar att ha sett.
Djason
2017-06-22
Haley Joel Osment hade något på g under den här tiden, men så blev det icke. Själva filmen är ju fin men en aning tråkig.
Stygga-Vargen
2016-10-22
En väldigt bra och gripande film med väldigt bra skådespelare.

2016-04-18
Veldig fin og tenkvert film. Nære femmeren.
Andravåningen
2016-02-27
Jon Bon Jovi lyste nästan upp det här mörkret en aning.
Visa äldre kommentarer »