Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Skott i mörkret


Kommissarie Clouseau blir kallad till den rike Herr Ballons hus där ett mord begåtts. Alla ledtrådar pekar på att hushållerskan är den skyldige.


Originaltitel A Shot in the Dark
Regissör Blake Edwards
Manus Blake Edwards, William Peter Blatty
Genre Komedi, Mysterium, Kriminalare, 60-tal
Skådespelare Peter Sellers, Elke Sommer, George Sanders, Herbert Lom, Tracy Reed (II), Graham Stark, Moira Redmond, Vanda Godsell, Burt Kwouk
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1142
Filmnummer 1557

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Starkbröl
2023-05-16
En fars precis som ettan, men den förlorar faktiskt lite på att bara ha Clouseau i sig, jämfört med ettan. Trist Stefan & Krister-snubbelhumor, som jag tror får höga betyg pga nostalgi eftersom man såg det som barn. Rosa Pantern (diamanten) har ännu inte hunnit bli ett stående inslag.
BjörnBandhund
2022-03-06
Väldigt taffligt slut. Annars mer än dugligt rolig och ett klart framsteg mot föregångaren på alla plan. Här har vi den första "riktiga" delen i serien. 3+/5.
Raggarn
2018-09-17
Inte så bra som jag minns den. Första halvan är riktigt kul, men sen tappar den tyvärr allt.
Raimo_1985
2018-03-10
Mycket rolig och mycket tajtare och jämnare än första filmen :)
Barneyk
2017-11-13
Det är scener som är väldigt roliga men det är också scener som inte alls roar mig. Och tempot däremellan är lite segt. Men Sellers är bitvis väldigt bra. Stark tvåa.
Gr3veN
2017-08-13
Biljardscenen är fenomenal :)
wasteoftime
2016-05-31
Tyvärr måste jag säga att Kommissarie Clouseau har tappat mycket av sin charm för mig. Det finns ingen tvekan i att Peter Sellers är en briljant komiker, men det räcker tyvärr inte för att rädda det här. Edwards, som jag en gång i tiden hade mycket mer respekt för, känns mest banal och infantil. Det finns ju helt klart en hel del roliga scener, men storyn i stort känns mest plottrig, och ointressant. Scenerna där Clouseau gör bort sig känns för korta, och Polismästare Dreyfus får lite för mycket fokus. Filmen pendlar mellan ett etta och en tvåa mest hela tiden, och slutar därmed på ettan, men med en SH-ranking på 0,0.
Krille80
2014-11-09
I denna uppföljare gör han Clouseau ännu mera klumpig och plump, men samtidigt känner man igen en hel del i sig själv, så mänsklig är Sellers tolkning. Fram träder också Cato, den trogna karatebetjänten som åker på stryk hur mycket som helst. Att se den pryde Clouseau ofrivilligt naken på en nudistläger är oslagbart. Otroligt kul. 4+
RunRiot
2014-11-04
Polisbilsscenerna är klockrena. Lite slow tempo i denna film, men humorn sitter som den ska. Sellers spelar sin roll fruktansvärt bra och jag kan inte låta bli att älska Dreyfuss. Det märks att det ligger mycket karaktärsarbete bakom dessa två... Övriga karaktärer känns dock väldigt platta och jag stör mig lite på att han trånar efter tjejen som totalt saknar både utstrålning och personlighet. Väldigt synd att assistenten är med så pass lite också, då dynamiken mellan honom och Clouseau är riktigt bra. Inte den bästa filmen i serien, men väldigt underhållande ändå.
AmyTatti
2014-02-09
Fantastiskt mycket roligare när Clouseau är i centrum och Sellers får spela ut. Fick mig en hel del goa skratt.
Visa äldre kommentarer »