Skräckens valv

Fem personer är fast i ett valv i ett hus. De sätter sig vid ett bord och berättar om sina hemskaste drömmar.

Originaltitel The Vault of horror
Alternativ titel The Vault of horror
Regissör Roy Ward Baker
Manus Al Feldstein, William M Gaines
Genre 70-tal, Skräck, Mysterium
Skådespelare Denholm Elliott, Anna Massey, Dawn Addams, Curd Jürgens, Daniel Massey, Terry-Thomas, Tom Baker, Glynis Johns, Michael Craig, Edward Judd, Robin Nedwell

Robkiller
2020-03-08
Inte uselt egentligen, men intetsägande. Glömd direkt efter att den slutade.
Grillo
2016-10-27
Helt okej berättelser. 1) klart sämst och fånigast, etta, 2) antagligen den bästa, verklighetstrogen om en kuvad hemmafru hos en pedant, slutet måste ha inspirerat första säsongen av Fargo, trea, 3) förutsägbar och rätt så kulturellt okänslig, tvåa, 4) hade potential men slutar innan den hinner börja, bäst stämning iaf, stark tvåa, 5) rätt fånig och även denna något kulturellt okänslig, tvåa. Allt i allt en hyfsat stabil tvåa och det finns bra mycket bättre antologifilmer än denna.
Merwinna
2016-02-06
Historierna är enkla och förutsägbara, om man har sett ganska mycket skräck (eller läst skräckberättelser), så förstår man redan de första minuterna hur det måste sluta. Jag hade aldrig fel! Men det är ändå sevärt p.g.a. bra skådespelare, påkostad rekvisita, trovärdiga miljöer o.s.v..
ItalyErik
2015-08-27
Småtrevlig men ganska menlös. Tales from The Crypt är bättre.
idd
2012-07-04
Mysrysare som levererar utan att utmärkt sig..
Dele
2012-02-12
Ramberättelsen i den här sortens filmer brukar ju vara ganska tunn, men kortberättelserna bjuder iaf. den här gången på hyfsad underhållning.
DrJW
2012-01-20
Serietidningarna var nog bättre berättat, England´s version av den här o Tales from the crypt kändes livlöst och kunde ha gjorts bättre. När man ser effekterna så önskar man att antingen Lucio Fulci, Mario Bava eller Herschell Gordon Lewis hade stått för regin.
Serenas
2010-05-10
såg den när jag var 7 bast, fattade inte poängen då, men såg om den för ett par år sen och då var den rätt ball. kommer ihåg mycket, samma sak som de sju samurajerna, svårt att fatta hur impad man var som barn,
Killamangiro
2007-10-30
tror det var den här jag såg i alla fall :P
Melle94
2005-10-16
Kanske inte lika bra som Tales from the crypt, men den e ändå Bra!