Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Skruva den som Beckham


Brittisk komedi om kulturkrockar, fotboll och kärlek. Jess är en ung fotbollstokig tjej som bor i England med sin indiska familj. Familjen sätter inte särskilt stort värde på hennes stora fotbollstalang, så hon tvingas smyga iväg till träningar och matcher för att inte vredga sina föräldrar, som tycker att hon borde ägna sig åt matlagning snarare än idrott samt hjälpa till med storasysterns stundande bröllop.


Originaltitel Bend It Like Beckham
Regissör Gurinder Chadha
Manus Guljit Bindra, Gurinder Chadha, Paul Mayeda Berges
Genre Drama, Komedi, Romantik, 2000-tal
Skådespelare Parminder Nagra, Keira Knightley, Jonathan Rhys Meyers, Anupam Kher, Archie Panjabi, Shaznay Lewis, Frank Harper, Juliet Stevenson, Shaheen Khan, Ameet Chana, Pooja Shah, Paven Virk, Preeya Kalidas, Trey Farley, Saraj Chaudhry, Imran Ali
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 11666
Filmnummer 7951

Recensioner

Skapad 2019-12-17 av Loomis
Det är inte bara i Sverige som kulturkrockar är något populärt att föra vidare till vita duken. Britterna tar sig också ann detta aktuella ämne. Den här gången så får den indiska kulturen m...   Läs mer »

Kommentarer


RustyFilm
2016-12-08
En härlig ”må bra film”. Visst kan den kännas lite banal. Men vad gör det när fördomar och kulturkrockar överbryggas av det vackraste av allt. En skruvad frispark rakt upp i krysset. Lira boll tjejer, det är frihet. Äntligen en film med ett sant budskap.
snyltare
2015-07-27
Den enda film där Keira Knightley är rakt igenom sympatisk. Känns lite för mycket som en UR-produktion, men är ändå söt. Den fångade i alla fall barnen till slut, trots att de var ointresserade från början.
RadioSaga
2015-01-28
Denna känns annorlunda, intressant och väldigt underhållande. Riktigt bra film!
Krille80
2014-10-31
Bra film även om man inte gillar fotboll, vilket det faktiskt inte handlar alldeles för mycket om. Mer om kulturkrockar och tonårsproblem. Brittiska/indier-komiker är så roliga och alla ni som minns "Curry Curry" lär gilla det här. Keira Knightley är värd mycket. 3+
Gigi1943
2014-02-22
Trevlig film men ingen direkt höjdare (om man bortser från Jonathan Rhys D som är en av mina favoriter).
mockajulia
2013-02-03
Bra i sin genre. Dessutom bra girl power!
smillans
2013-01-26
Jag diggar sportfilmer
Naaajn
2013-01-03
Älskar nästan allt med Keira Knightley ju så den är godkänd.
theFeber
2013-01-02
Småmysig, fin komedi om att våga vara sig själv och om hur pressen från vårt kulturella arv samt från vår omvärld försöker forma den enskilda människan. Skådespelarna är bra och regin okej. Har sina fina stunder, men stundtals trampar filmen vatten. En skön film för hela familjen.
Makta
2013-01-01
Inte min typ av film men helt ok.
Visa äldre kommentarer »