Slagskott

Ett ishockeylag på fallrepet upptäcker att deras enda sätt att vinna matcherna är att använda en ny teknik.

Originaltitel Slap Shot
Regissör George Roy Hill
Manus Nancy Dowd
Genre Drama, Komedi, Action, 70-tal
Skådespelare Andrew Duncan, Paul Newman, M Emmet Walsh, Michael Ontkean, Lindsay Crouse, Strother Martin, Jennifer Warren, Jerry Houser, Jeff Carlson, Steve Carlson, David Hanson, Paul D'Amato, Swoosie Kurtz, Brad Sullivan

2023-02-21
Extremt daterad, men funkar fint som tidsdokument. Man behöver knappast vara nån hockeyfan heller för att gilla den då det spelas väldigt lite av just det. Ovanlig roll för Newman och jag skulle nästan påstå att detta är Deltagänget, fast i sportsammanhang.
Ful_fisk
2022-12-15
Det här är nog mest bara roligt ifall man går igång på att se hockeytöntar misshandla varandra. Kan förstå att den kändes fräck och nydanande när den kom, men jag skrattar helt enkelt inte, och jag bryr mig inte om något. Alla karaktärer är osympatiska och storyn är rätt basic med ett tveksamt budskap. Blev inte mycket över för mig att uppskatta. Snyggt filmade hockeyscener, rappt tempo och bra skådespelare är väl det enda.
Zebulonm
2021-09-19
Håller fortfarande. Slutet drar dock ner den från o få en femma.
dudson
2020-04-13
Fucking härlig film som är xtremt nada-pk-korrekt#) Här verkligen flyger svordomar och sexsistiska kommentarer var/varannan minut/ Kult se en smått åldrad Newman som ishockey tränare. Sen att dom kör hockey utan hjälm är ett Stort coolhets + Glömmer aldrig Pauls remarks. Show some.. titties-4-gods-sake!./ I dont care hwo is a fag no more.. hiihii Classic/ Denna-hära filmen är fucking Amazing!! 4+
kexchokladet
2016-07-12
Rolig, men tiden är inte snäll mot den.
2014-12-13
En riktigt härlig film med Paul Newman om ishockeylaget som inte lyckas vinna förrän de börjar spela riktigt fult. Den är lite ojämn men stundtals är den våldsamt rolig och den har ett perfekt slut. Man får inte missa Andrew Duncan som är väldigt rolig som den lokale sportkommentatorn. Det häftiga är att en kvinna, Nancy Dowd, skrev manuset. 3+
Lotso
2014-07-05
I sin helhet var detta en medioker film i mina ögon. Det enda positiva med filmen var Paul Newman och Michael Ontkean's rollinsatser. Det är en film som inte har åldrats väl, med osympatiska karaktärer, humorn var inte alls rolig och inte i min smak och en handling som jag inte kunde bry mig om för fem öre. Och med en tid på 2 timmar blir det bara för långdraget och tråkigt. Det finns säkert personer där ute som älskar denna filmen, jag är dessvärre inte en av dem.
schramm
2014-04-30
Om du tycker att det roligaste som finns är folk som slåss, om och om och om och om igen, så har du ett mästerverk framför dig. Fult filmad och med osympatiska karaktärer, titta på lite wrestling istället om du vill att folk ska slåss.
KimEkberg
2013-10-30
jävligt svinsjuk film i en genre jag trodde uppfanns långt mycket senare. det är liksom så högironiskt, men på något sätt också pricksäckert sportskildrat. jag trodde att george roy hill var någon slags seriös regissör, men det verkar ju mer som det motsatta. Michael Ontkean ser man ju inte i varje film. intressant när filmens uppföljare är gjorda.
ClintanTheKing
2013-10-05
Svordomar i var och varannan mening, slagsmål, galenskap, roliga karaktärer - "Slagskott" är en högst sevärd sportkomedi som är riktigt skön och bjuder på många skratt. Sen var det väldigt kul att se Paul Newman i en så pass annorlunda roll från vad han brukar spela. Detta är något helt annat. Han kommer verkligen loss och jag tycker han är klockren i sin roll som spelande tränare inne på sina sista år i hockey-karriären. 3.5/5!