2.3
2.3
Släng morsan av tåget
Larry är lärare på en skrivkurs. Han hatar sin exfru som gjort succé med hans manus. En av hans elever är Owen som terroriseras av sin mor. Genom ett missförstånd tror Owen att han och Larry är överens om att mörda varandras plågoandar.

Originaltitel | Throw Momma From the Train |
Regissör | Danny DeVito |
Manus | Stu Silver |
Genre | Komedi, Kriminalare, 80-tal |
Skådespelare | Billy Crystal, Danny DeVito, Kim Greist, Anne Ramsey, Kate Mulgrew, Rob Reiner, Bruce Kirby, Branford Marsalis, Annie Ross, Raye Birk, Olivia Brown, Joey DePinto, Randall Miller, Andre Rosey Brown |
Inte så där jättekul komedi...
Klockren komedi med bra skådespelare.
Svart komedi med en handling med ursprung från Hitchcocks "Strangers on a Train". Detta är en ojämn film och som inte innehåller den mängd skämt som man kunde trott med tanke på skådisarna. När det dock gäller skådisarna och deras prestationer så är det desto bättre. Devito är utrmärkt och Ramsey är väldigt minnesvärd. Billy Crystal är också bra.
Småkul och underhållande men samtidigt så hade det kunnat blivit helt klart roligare. Men jag har en svag punkt för Crystal även om han knappast var i god komisk form i filmen, och så var det ändå relativt underhållande för stunden.
Underbart! Blev nästan lite småkär i Billy Crystal, och det var kul att för omväxlings skull se Danny Devito agera bra.
Klen fars/svart komedi som dock har några kul scener enbart p.g.a. Ramsey. Har inte sett så mycket med Crystal i huvudrollen men antar att han fungerar bättre i mindre portioner.
En ganska typisk halvtaskig 80-tals-komedi. Idén borde man kunna göra en ganska kul film av, men då hade man behövt våga vara lite mörkare i tonen, och framför allt hade man behövt bättre karaktärer. Crystal är väl hyfsad, men DeVito och hans jävla morsa är bara otroligt jobbiga. Det är främst där filmen faller. Även i en sån här film kan jag dock inte helt blunda för att man låter logiken svikta och snart verkar glömma bort vad det var för idé man faktiskt grundade hela storyn på. Men lite kul blir det på sina ställen iaf, så bottenbetyget var aldrig aktuellt
Skulle det här vara roligt!? Nästintill pinsamt dåligt. Är Billy Cristal så speciellt rolig? Nä det tycker inte jag, han kan hålla sig till Oscargalan. Manuset är förutsägbart och faktiskt helt ointressant. Jag trodde att mamman skulle få mera spelrum men icke. Idag är jag sträng!
de krashar typ en saab. fan va arg jag blir
Såg denna senast i maj 1992 och det har gått några år sedan dess. Fortfarande hyfsat underhållande och Billy Crystal är bättre här än vad jag minns. En 3;a blir det denna gång.