Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Släpp fångarne loss, det är vår!


Frida tar till alla upptänkliga medel för att få fångar frisläppta.


Originaltitel Släpp fångarne loss, det är vår!
Alternativ titel Release the Prisoners to Spring
Regissör Tage Danielsson
Manus Tage Danielsson
Genre Komedi, Musikal, 70-tal
Skådespelare Hans Alfredson, Gösta Ekman, Lena Nyman, Margaretha Krook, Ernst-Hugo Järegård, Jan Malmsjö, Tage Danielsson, Georg Årlin, Urban Sahlin
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4654
Filmnummer 2100

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Albion
2020-06-21
Omtitt efter snart 25 år. Inget annat än outhärdligt tramsande om någon form av politisk ståndpunkt som känns väldigt konstig den också. Som Sture skrev så känns det här mycket Tage Danielsson när han var som sämst, vilket hände lite väl ofta tyvärr. Betyget blir en stark 1;a denna gång.
Tonti
2020-01-16
Lite väl lös i fogarna, där de roliga idéerna inte riktigt räcker till hela speltiden. Men rätt trevlig, för all del.
yrkeschaufföre
2019-06-30
11 år sen jag såg den sist och jag måste faktiskt sänka den till en stark tvåa. Ständigt aktuell diskussion men den kunde framförts på 20 minuter. Fritagningen är rolig och Ernst-Hugo får man aldrig nog av.
StureStenhög
2019-04-18
Jag kan uppskatta en del av Hasse & Tages verk, men det här är ett bra exempel på deras sämre sida. När de känner att de måste få ut ett politiskt budskap och bara planlöst flummar iväg i sann 70-tals-anda, så resulterar det i sådan här dynga. Ett fenomen som känns mer Tage än Hasse. Något manus kan de inte gärna ha haft, och argumenteringen känns minst sagt spretig. Men i grunden försöker de väl stå upp för en human fångvård, och det kan jag ju trots allt sympatisera med, men den här filmen är så irriterande att den snarare får mig att vilja slänga in varenda liten snattare i tortyrkammare på livstid, så man kan väl inte påstå att de riktigt lyckas nå mig med sitt budskap. Humorn är dessutom bara dum och fånig. Kanske Gösta Ekmans sämsta roll? Men den är iaf inte lika provocerande dålig som Äppelkriget, och som tidsdokument är den lite fascinerande ändå
wasteoftime
2019-01-27
0,1
Ful_fisk
2018-08-27
Skönt 70-tal! Vacklar lite mellan trean och fyran. Varm, kreativ och mysig. Lysande skådespelarensemble! Men också en smula lättviktig, i synnerhet i skuggan av somliga av Hasse & Tages andra filmer.
F-M-J
2018-03-25
Svenska komiska genier i högform. Underfundig, rolig och med en vacker poäng.
Rai
2017-11-28
konstig satir av vad?
martineden
2017-10-01
[rek. 3] En väldigt mysig och finstämd film och, som ofta var fallet med Hasse & Tage, kretsar filmen kring dagsaktuella politiska teman. Filmen är lite i den absurdistiska traditionen med många sagoelement. Trivsam men inte någon av radarparets bästa filmer. Bra!! 3.
Rehn108
2016-07-23
Ett fåtal minnesvärda grejer, i synnerhet biljakten i inledningen och den efterföljande sången av Lena Nyman och Tage Danielsson. Men sedan var väl inte filmen så kul. Men Lena Nymans röst!!! Den är så charmig!!!
Visa äldre kommentarer »