2.5

Sleeping Beauty

Lucy, en vacker och håglös högskolestudent, gör vad som helst mot betalning. Inte förrän hon erbjudits ett jobb där hon nedsövd låter män utnyttja hennes livlösa kropp väcks den letargiska kvinnans behov.

Skapad 2019-12-07 av weng-weng
Unga Lucy (Emily Browning) är en docksöt men tom student som behöver ett par extra slantar till hyran hon ligger efter med. När hon kommer i kontakt med en exklusiv och nischad agentur där rika g...   Läs mer »

KyLLo
2019-01-17
Idén till filmen kommer från japanen Yasunari Kawabata, om det råkar vara någon som vet vem det är.
2017-08-14
Vad är det här för skit?
KyLLo
2017-05-12
Det är en annorlunda och i grunden tragisk film med budskap, som är riktigt fint filmad. Den öppnar även för egna tolkningar och speglar vad som kan uppfattas som skapandet av en ny sexindustri i framtiden. Den visar hur man inom branschen försöker motarbeta allt det smutsiga och ta hjälp av forskning för att höja statusen och locka nya grupper av människor. Emily Browning är bra i huvudrollen. Jag förstår inte totalsågningarna och vad kritiken egentligen ligger i. Kan det vara att många förväntar sig att det ska vara ett romantiskt drama i mängden och blir besvikna när det inte är det? Är det för att den innehåller några motbjudande scener? Ganska långsam, men det är viktigt för trovärdigheten och reflektioner. Däremot är den inte innehållslös eller intetsägande. En viktig och tänkvärd film som egentligen inte ligger så långt ifrån verkligheten, då det redan finns lycko- och sexpiller.
annchen81
2015-12-21
Oj vilken konstig film. Det känns som det saknas en röd tråd och ett syfte, eller iaf ett slut, en mening med karaktärens liv. Det livet är mest bara tomt och scen läggs på scen. Kan förstå hur man kan gilla den också, något annat än det vanliga är det ju minst sagt. Och man får en inblick i ett (eller flera) tragiskt liv. Men nej, det var inte min smak och ingenting jag kan rekommendera.
ilw
2015-11-22
Udda.
CinemaStrange
2015-10-16
En av de filmer man inte ens hade behövt sett helt onödig på alla sätt och vis.
ami86
2015-09-13
Omåttligt seg och långsam film. Långa scener med tystnad. Missförstå mig rätt, jag kan tycka bra om såna här långsamma dramor om det åtminstone bygger upp till något intressant. Det gör inte den här. Jag var nära att stänga av flera gånger men kollade vidare mest pga jag ville veta hur den skulle sluta, men då inte pga jag tyckte filmen var intressant utan mer av ren nyfikenhet. Filmen är i sig väldigt jobbig psykologisk också pga handlingen. Var rätt utmattad efter att jag sett klart den.
cedmoy
2015-05-09
Är den så himla svår? Först tyckte jag den var helt ok, men ju mer jag tänkte på den ju mer växte den. Då den generellt fått så dålig kritik var jag tvungen skriva nån slags analys. Tyvärr pajas länkar i kommentarer. Obs! ***Spoilervarning*** ...Lägg till:....... forum/forum.cgi?thread910973 ........efter startsidan (nyheter24.se/filmtipset/)
PELLE1
2014-12-19
Vacker och dunkel film.
Falstaff
2014-12-05
Fylld till bredden med pretentioner, men allt helt utan substans. Man kan inte göra en ny Eyes Wide Shut genom att bara slänga fram en mängd slumpmässiga märkligheter.